Koeman legt uit waarom Champions League-finalist Maatsen afviel

Reacties

Het afvallen van Ian Maatsen in de definitieve EK-selectie van het Nederlands elftal is misschien wel het belangrijkste gespreksonderwerp sinds de selectie voor het EK woensdagmiddag bekend werd. Bondscoach Ronald Koeman ging in op zijn afweging en op de manier waarop hij dat Maatsen heeft verteld.

Koeman legt uit waarom Champions League-finalist Maatsen afviel
© Pro Shots
Polen
Polen
1 - 2
Nederland
Nederland

Zo'n harde boodschap brengen is immers een delicate overweging, zeker aangezien Maatsen zaterdag nog een enorm belangrijke wedstrijd heeft: de Champions League-finale tussen zijn tijdelijke werkgever Borussia Dortmund en Real Madrid. Koeman heeft het de linksback woensdagochtend via Facetime verteld. 'Het is mijn taak, dat dit komt. Het was even nadenken: wat was het beste moment? Hij speelt zaterdag de Champions League-finale. Op mijn manier probeerde ik uit te leggen waarom', aldus de Zaandammer op zijn persconferentie.

Ook het journaille kreeg te horen wat de beweegredenen was. 'De reden is dat er meerdere jongens op zijn positie zijn. Die krijgen de voorkeur. Nathan Aké, Micky van de Ven, Daley Blind. Dat geeft mij ook de gelegenheid een aanvaller meer mee te nemen', sprak Koeman, die de keuze voor Blind nog kort toelichtte. 'Blind heeft veel ervaring, is fit, heeft een rol in de groep. Daar maken we deze cyclus mee af.'

Koeman legt uit waarom Champions League-finalist Maatsen afviel

Koeman wilde overigens zeker niet uitsluiten dat de verdediger in de toekomst wél wordt opgeroepen, en benadrukte dat het niets te maken heeft met het feit dat Maatsen nog niet lang in de schijnwerpers staat.  'Het heeft niks met onbekendheid te maken. Het zou goed kunnen dat hij de komende periode die stap wel maakt.'

EK-special

Perfect voorbereid zijn op het EK in Duitsland? Bestel dan hier de EK-special van VI, met daarin onder meer de verwachte opstellingen van alle landen en een exclusief interview met bondscoach Ronald Koeman.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.