Van den Bergh: 'Dit is de play-off-versie van NAC'

Reacties

NAC Breda is in de play-offs begonnen aan een ongekende metamorfose. De Bredanaars waren al maanden uit vorm, maar zijn na een ruime overwinning op Excelsior ineens op de rand van promotie naar de Eredivisie. Voetbal International sprak na die dolle dinsdagavond met onder anderen Jan Van den Bergh.

Van den Bergh: 'Dit is de play-off-versie van NAC'
© Pro Shots
NAC Breda
NAC Breda
6 - 2
Excelsior
Excelsior

Wat NAC doet, kan zelfs met de wetten van het voetbal eigenlijk niet. De spelers die in de play-offs op het veld staan, zien er hetzelfde uit als daarvoor en dragen dezelfde namen en rugnummers, maar lijken totaal andere personen. Ze werken hard voor elkaar en voetballen bij vlagen nog goed ook, zo ziet Van den Bergh, één van de uitblinkers bij de ploeg van Jean-Paul van Gastel.

'Voor het begin van de play-offs hebben we een goed gesprek gevoerd met elkaar. De trainer heeft ook duidelijk aangegeven wat het doel is en wat ons plan moet zijn. En als je goed luistert en dat plan uitvoert, krijg je goede resultaten. Deze ploeg is eigenlijk de play-off-versie van NAC. Als je naar de uitslagen kijkt, dan is het eigenlijk bizar. Maar ja, we pieken op het juiste moment.'

Het hele verhaal vanuit het Rat Verlegh Stadion is te lezen op VI PRO:

Bekijk hier al onze video's
Meer NAC Breda
Meer over NAC Breda
Meer Play-offs 1/2
Meer over Play-offs 1/2
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.