Dit schrijft de Poolse, Franse en Oostenrijkse pers over de Oranje-selectie

Reacties

De selectie van Oranje levert in de drie landen die het Nederlands elftal op het EK tegenkomt veelal dezelfde reacties op. De Poolse, Franse en Oostenrijkse pers is verenigd in verbazing over het ontbreken van Ian Maatsen. In alle drie de landen wordt ook benoemd dat bondscoach Ronald Koeman er niet voor terugdeinsde om spelers op te roepen die nog niet fit zijn.

Dit schrijft de Poolse, Franse en Oostenrijkse pers over de Oranje-selectie
© Pro Shots

In Polen viel ook de manier van aankondigen op. Waar de Poolse bondscoach zijn namenlijst vanaf de golfbaan vrij gaf, zag Gazeta hoe Oranje een fraaie video had gemaakt. 'Oranje deed het heel origineel, met een stijlvol filmpje waarin Koeman zijn selectie bekendmaakt, met daarin de grootste sterren: Memphis Depay, Virgil van Dijk en Frenkie de Jong.'

Televisiekanaal TVP besprak de geblesseerde spelers. 'Koemans keuze om de nog niet speelklare De Jong en Memphis Depay op te roepen, werd makkelijker gemaakt toen de UEFA de selectielimiet van 23 spelers opschroefde naar 26. Het ontbreken van Ian Maatsen, die zaterdag in de Champions League-finale speelt, kan misschien als een verrassing worden gezien.'

De Fransen zijn daarentegen vooral bezig met Xavi Simons, op papier natuurlijk nog altijd speler van Paris Saint-Germain, al deelt RMC Sport de Poolse lezing dat de grosse surprise hier het ontbreken van Maatsen is. Ook voetbalblad Onze Mondial benoemt Maatsens afwezigheid, alsmede die van Quinten Timber en Joshua Zirkzee. 'Dat is goed nieuws voor onze Bleus in de groepsfase', vindt het blad.

In Oostenrijk gaat het voornamelijk over Maatsen. 'Ian Maatsen ontbreekt, maar Ronald Koeman neemt wél de geblesseerde Memphis Depay en Frenkie de Jong mee', verbaast de Kronen Zeitung zich. De krant benoemt ook de rentree van Ryan Gravenberch bij de selectie, na een afwezigheid van een jaar. Omroep ORF, tot slot, noemt het een 'selectie met vraagtekens'.

EK-special

Kadertekst: Perfect voorbereid zijn op het EK in Duitsland? Bestel dan hier de EK-special van VI, met daarin onder meer de verwachte opstellingen van alle landen en een exclusief interview met bondscoach Ronald Koeman.
Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland
Meer over Nederland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.