Sparta opnieuw in gesprek met Strootman over terugkeer

Reacties

Sparta Rotterdam doet een nieuwe poging om Kevin Strootman terug te halen. Technisch directeur Gerard Nijkamp is in contact met het kind van de club over een transfer.

Sparta opnieuw in gesprek met Strootman over terugkeer
© Pro Shots

Sparta hoopte vorig jaar ook al op de komst van Strootman, die werd opgeleid bij de Spangenaren en voor zijn transfer naar FC Utrecht al 84 wedstrijden in het eerste elftal speelde. De inmiddels 34-jarige middenvelder wilde dit seizoen echter nog in Italië blijven spelen.

Strootman verruilde Olympique Marseille voor Genoa, de club die hem vorig seizoen al gehuurd had van de Franse topclub, en ging met de promovendus mee de Serie A in. Dit seizoen speelde hij 26 competitiewedstrijden, waarvan vijftien als basisspeler. In de laatste weken kwam Strootman steeds wat minder in actie.

Na de uitwedstrijd tegen zijn oude club AS Roma zei Strootman dat hij misschien wel zou gaan stoppen. 'Maar goed, dat betekent dus ook dat hij misschien doorgaat', ziet Nijkamp het glas als halfvol. 'We hebben contact met Kevin en zijn met elkaar aan het oriënteren.'

Nijkamp kan nog niet zeggen welke kant het voor zijn gevoel opgaat, maar duidelijk is dat de deuren van Het Kasteel wijd open staan voor Strootman.

Mocht Strootman terugkeren, dan lijkt dat gevolgen te hebben voor de toekomst van Jonathan De Guzmán bij Sparta. Lees daar via VI PRO meer over:

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.