Olij niet zenuwachtig voor Oranje: 'Nu is het gewoon kwaliteit laten zien'

Reacties

Nick Olij kan na de uitschakeling van Sparta Rotterdam in de play-offs om Europees voetbal het vizier richten op Oranje. De doelman meldt zich maandag bij de voorselectie van bondscoach Ronald Koeman.

Olij niet zenuwachtig voor Oranje: 'Nu is het gewoon kwaliteit laten zien'
FC Utrecht
FC Utrecht
3 - 1
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam

'Overmorgen vertrekken ze naar Barcelona', zei Olij voor de camera van ESPN over zijn teamgenoten bij Sparta. 'Ik heb wat anders leuks. Ik denk dat ik een heel goed jaar heb gehad. Dit is een toetje dat ik er nog bijkrijg.'

Olij treedt de trainingsdagen met het Nederlands elftal 'vrij nuchter' tegemoet. 'Ik weet dat ik daar moet zijn. Welke keuzes daarin worden gemaakt, zien we dan wel. Het enige waar ik invloed op heb, is mezelf die drie dagen keihard laten zien. Dan zien we het wel. Het is nog steeds fascinerend, maar nu is het gewoon kwaliteit laten zien.'

De 28-jarige Olij is een van de vier keepers in de voorselectie. De andere drie zijn Justin Bijlow (Feyenoord), Bart Verbruggen (Brighton & Hove Albion) en Mark Flekken (Brentford). Marco Bizot kende een sterk seizoen met Stade Brest maar liet verstek gaan vanwege familieomstandigheden.

Bestel de EK-special

Perfect voorbereid zijn op het EK in Duitsland? Bestel dan hier de EK-special van VI, met daarin onder meer de verwachte opstellingen van alle landen en een exclusief interview met bondscoach Ronald Koeman.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.