Van Mbappé en Botman tot Ajax-trio en Vitesse-vedettes: zij kregen géén transfer

Reacties

Deadline Day leverde meer dan genoeg spektakel op in binnen- en buitenland, vooral bij FC Groningen en bij Atlético Madrid én Barcelona was het nog een drukte van belang. Maar er waren ook meer dan genoeg spelers die geen transfer maakten, terwijl dat het er toch dik in leek te zitten. Een greep uit de meest opvallende transfers die níét plaatsvonden.

Van Mbappé en Botman tot Ajax-trio en Vitesse-vedettes: zij kregen géén transfer
© Pro Shots

Ajax-trio

We beginnen in eigen land, waar het er toch geruime tijd op leek dat er bij Ajax misschien drie, waarschijnlijk twee, maar sowieso één speler zou gaan vertrekken. Sterker nog: directeur voetbalzaken Marc Overmars stelde onomwonden dat de kans klein was dat David Neres na de transferdeadline nog in Amsterdam zou zijn, terwijl trainer Erik ten Hag verwachtte dat Andre Onana zou verkassen en West Ham United en akkoord zou hebben bereikt met Ajax over Nicolás Tagliafico.

Het is inmiddels 1 september, maar de Braziliaanse aanvaller, Kameroense keeper en Argentijnse verdediger zitten nog steeds bij Ajax. Dat is sportief gezien goed nieuws, de Amsterdammers hebben nu geen enkele basisspeler laten gaan, maar financieel gezien had Overmars ongetwijfeld inkomsten gewild. In januari komt er een nieuwe kans.

Veerman

Hellas Verona, Rangers FC, Feyenoord: ze werden deze zomer allemaal in verband gebracht met SC Heerenveen-smaakmaker Joey Veerman. Daar kwam kort voor de transferdeadline AZ bij, nota bene op de dag dat de Friezen en Alkmaarders tegen elkaar speelden. Veerman was na de wedstrijd goudeerlijk bij ESPN en verklapte doodleuk dat AZ ongeveer 4,5 miljoen had geboden en dat Heerenveen acht miljoen wilde hebben. Een akkoord bleef uit, en dus kan Heerenveen nog minimaal een halfjaar genieten van de Volendammer.

Vitesse-vedettes

Riechedly Bazoer en Oussama Tannane: het leek een kwestie van tijd voordat de twee smaakmakers van Vitesse een mooie club in het buitenland zouden vinden, toch? Bazoer werd in verband gebracht met Olympique Marseille, terwijl Tannane onder meer werd gelinkt aan clubs in Turkije. De twee bleven echter in Arnhem en hebben nu zes Conference League-duels (met onder meer Stade Rennes en Tottenham Hotspur) om zich in de kijker te spelen.

Mbappé

We stappen over naar het buitenland, waar één absolute toptransfer niet doorging, terwijl die toch aanstaande leek. Real Madrid waagde in de laatste dagen van de transferwindow naar verluidt drie pogingen om Kylian Mbappé (die nog een contract voor één jaar heeft) voor respectievelijk 160, 170 en last minute zelfs 200 miljoen euro over te nemen van Paris Saint-Germain. Ook hier kwam het uiteindelijk niet rond. Dat leidde trouwens tot hilariteit en leedvermaak in Barcelona.

Superspitsen

Wekenlang (als het geen maanden waren) riep Borussia Dortmund dat Erling Haaland 'gewoon' bij BVB zou blijven. En dat terwijl zijn naam viel bij onder meer Chelsea, Real Madrid, Barcelona, Manchester City en Bayern München. Het leken holle woorden, want het had er alle schijn van dat Haaland niet te houden was. Dortmund hield echter woord en beschikt sowieso tot januari over de Noorse superspits, woensdag met zijn land tegenstander van Oranje.

In Duitsland gingen overigens ook geruchten over Robert Lewandowski, die het wel gezien zou hebben bij Bayern München. Niet verwonderlijk: ook zíjn naam viel bij Real Madrid en Manchester City. Maar de Pool blijft in de Bundesliga. Tot slot Harry Kane die óók al op weg leek naar Man City. Wekenlang leek het alleen maar wachten op de bevestiging, maar de aanvoerder van Tottenham Hotspur en Engeland maakte een paar dagen geleden zelf een einde aan alle onzekerheid.

Botman

Sven Botman werd vorig seizoen met Lille OSC verrassend kampioen van Frankrijk, mede omdat hijzelf een uitstekend seizoen doormaakte. Op de laatste dagen van de transfermarkt meldden Wolverhampton Wanderers en Sevilla zich dan ook bij Lille, maar zij konden geen akkoord bereiken over een transfer van de Jong Oranje-international. Botman blijft dus nog even in Frankrijk.

Koundé

Dat Botman niet naar Sevilla ging, hangt ook samen met het feit dat Jules Koundé niet vertrok. De jonge Fransman leek na de transfer van Chelsea-verdediger Kurt Zouma naar Londen te verkassen, maar Sevilla hield vast aan de torenhoge vraagprijs. Tachtig miljoen, anders viel er niet over een overstap te praten. Aangezien Chelsea dat bedrag niet op tafel kon of wilde leggen, kwam het niet tot een transfer van de talentvolle verdediger. In januari beter, wellicht.

Pjanic

Barcelona-trainer Ronald Koeman zat behoorlijk in zijn maag met Miralem Pjanic, de Bosnische middenvelder die in Camp Nou eigenlijk nergens meer op hoeft te rekenen. Een transfer leek voor alle partijen de beste oplossing, maar het gebeurde niet. Het is dus de vraag of we de nieuwe ploeggenoot van Luuk de Jong het komende halfjaar vaak in actie gaan zien.

Vlahovic

Bij het grote publiek is Dusan Vlahovic misschien niet de meest bekende naam, maar de Servische spits maakt al een tijdje grote indruk bij Fiorentina. Deze zomer leek een perfect moment om een stap te maken, maar La Viola wilde de 21-jarige spits niet laten gaan. Een domper voor AC Milan, dat hem naar verluidt op het lijstje had staan, net als enkele topclubs uit Engeland en Spanje. Prijskaartje dat om de nek van Vlahovic hangt: zeventig miljoen euro.

Frankfurt's ex-Eredivisionisten

Eintracht Frankfurt zit opgescheept met een dubbel probleem, met twee ex-Eredivisionisten in de hoofdrol. Zo is Amin Younes overbodig geworden. Hij leek ook een transfer te gaan maken naar Al Shabab, maar nu alle stofwolken zijn opgetrokken, speelt hij nog steeds bij Die Adler. Dat geldt ook voor voormalig FC Groningen-aanvaller Filip Kostic, die zijn plan dus ziet mislukken. Hij weigerde zich vrijdag op de training te melden en wilde zo een transfer naar Lazio forceren, tot grote woede van Frankfurt. In Italië wordt echter gemeld dat de club expres het verkeerde e-mailadres opgaf, om zo de transfer naar Lazio te frustreren. Later werd het bod wel naar het juiste adres verstuurd, maar Kostic bleef in Frankfurt. Beide partijen zullen nu toch met elkaar verder moeten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.