Duidelijke taal Sevilla-directeur richting Chelsea over transfersom Koundé

Reacties

Technisch directeur Monchi heeft op Deadline Day in een opmerkelijk openhartige persconferentie duidelijk gemaakt dat Sevilla alleen bereid is om Jules Koundé te laten gaan, als Chelsea de contractueel vastgestelde afkoopsom van tachtig miljoen euro betaalt.

Duidelijke taal Sevilla-directeur richting Chelsea over transfersom Koundé
© Pro Shots

Koundé geldt als de gedroomde versterking voor de achterhoede, maar een bod van vijftig miljoen euro bleek niet genoeg om Sevilla te overtuigen. Chelsea wilde vervolgens verschillende bronnen op Deadline Day een nieuwe poging wagen, maar kan zich de moeite besparen als het niet bereid is de afkoopsom te betalen die in het contract van de Franse international staat.

'Het enige formele bod dat we hebben van Chelsea kwam afgelopen woensdag rond vijf uur', vertelde Monchi tijdens een speciale Deadline Day-persconferentie. 'We waren niet tevreden met de aanbieding en Chelsea moest ook nog een speler verkopen (waarschijnlijk doelt hij op Kurt Zouma, inmiddels verkocht aan West Ham United, red.). Het was een prima bedrag, maar voldeed niet aan onze criteria.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Sinds vrijdag heeft Sevilla niet meer met Chelsea gesproken, aldus Monchi. Desondanks leek het de club beter om Koundé in het weekend niet in actie te laten komen tegen Elche. 'Het is normaal als spelers geraakt zijn door dit soort nieuws. Vorig jaar was er de belangstelling van City en nu van Chelsea.' Maar het komt nu alleen nog van een transfer 'als iemand zijn clausule betaalt', aldus Monchi.

In dat geval staat Sevilla immers machteloos, anders blijft de 22-jarige verdediger gewoon nog een jaar in Andalusië. Monchi vertelde verder dat de club niet honderd procent tevreden is over de transferperiode. Ook Sevilla had lastig van de strenge salariseisen van la Liga. 'Maar ik denk dat onze selectie goed genoeg is om mee te doen in de Champions League.'

Koundé wordt op Deadline Dat ook gelinkt aan Real Madrid. Volg de ontwikkelingen in ons speciale blog.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Chelsea
Meer over Chelsea
Meer Sevilla
Meer over Sevilla
Meer J. Koundé
Meer over J. Koundé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.