Transfercarrousel draait: Zouma maakt weg vrij voor volgende topaankoop Chelsea

Reacties

Chelsea legde al 115 miljoen euro op tafel voor de komst van Romelu Lukaku, maar is nog niet klaar op de transfermarkt. De Champions League-winnaar wil de defensie versterken met Jules Koundé van Sevilla en met het aanstaande vertrek van Kurt Zouma lijkt er nu schot in de zaak te zitten.

Transfercarrousel draait: Zouma maakt weg vrij voor volgende topaankoop Chelsea
© Pro Shots

Zouma (26) komt niet voor in de plannen van Chelsea-coach Thomas Tuchel, die hoopte dat hij de verdediger in een ruildeal voor Koundé zou kunnen betrekken. Eind juli kwam echter naar buiten dat Zouma geen trek had in een verhuizing naar Spanje. De sterke Fransman voelt zich gelukkig in Londen en voelde er dan ook weinig voor om zijn spullen te pakken.

Met een transfer binnen de voetbalhoofdstad van Europa is er een oplossing in de maak. Sky Sports heeft begrepen dat Zouma verdergaat bij West Ham United, dat ruim 29 miljoen euro voor de mandekker zou gaan betalen. Met de aankomende transfer maakt Zouma ruimte voor de komst van Koundé, die in de slotfase van de transferwindow dan alsnog op weg naar Chelsea lijkt te zijn.

De onderhandelingen tussen Chelsea en Sevilla zouden goed verlopen, met de verwachting dat de uiteindelijke transfersom voor Koundé op ruim vijftig miljoen euro uit zal komen. Vorige maand werd nog beweerd dat Sevilla tachtig miljoen wilde hebben voor de verdediger, maar dat lijkt overdreven. Bij Chelsea is het vertrouwen in een goede afloop groot.

De 22-jarige Koundé maakte twee jaar geleden voor zo'n 25 miljoen euro de overstap van Girondins Bordeaux naar Sevilla en heeft zich in Spanje geweldig ontwikkeld. De mandekker ging met Frankrijk naar het EK en wordt al geruime tijd met een toptransfer in verband gebracht. Hij stond sinds het begin van deze transferzomer bovenaan de verlanglijst van Tuchel, die een nieuwe spits en een nieuwe verdediger naar Chelsea wilde halen. Zijn transferwindow is nu bijna geslaagd.

Bekijk hier al onze video's
Meer J. Koundé
Meer over J. Koundé
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.