Sevilla in rampseizoen wel koploper van nieuwe 'competitie'

Reacties

Sevilla is bezig aan een verschrikkelijk seizoen in La Liga en dreigt voor het eerst in jaren Europees voetbal, en de inkomsten die dat met zich meebrengt, mis te lopen. De Andalusiërs doen er nu alles aan om op een andere manier wat geld in huis te halen.

Sevilla in rampseizoen wel koploper van nieuwe 'competitie'
© Pro Shots

Sevilla staat veertiende in La Liga, maar is koploper in 'LaLiga del show'. Deze 'competitie' werd in de zomer gelanceerd door Javier Tebas en verdeelt een pot van zo'n honderd miljoen euro aan de 42 clubs uit de twee hoogste Spaanse afdelingen. Of eigenlijk over 41 clubs, want Real Madrid heeft aangegeven dat het hier niet aan wil meewerken.

In 'LaLiga del show' scoren clubs punten door zo veel mogelijk bij te dragen aan de televisieshow rondom de wedstrijden. Denk daarbij aan het toestemming geven voor speciale opnames, zoals toespraken in de kleedkamer, gesprekken tussen spelers, interviews tijdens de rust of door de competitieorganisator voorgestelde documentaires.

Sevilla heeft zich aangesloten bij alle La Liga-initiatieven en verzamelde tot dusver de meeste punten: 377 stuks. Atlético Madrid staat tweede (351), gevolgd door Girona (328) en Rayo Vallecano (345). Elk team kan per seizoen maximaal 500 punten halen, legt Diario de Sevilla uit. 175 punten worden sowieso gehaald, vanwege de televisieacties die als verplicht worden beschouwd, zoals opnames in de kleedkamertunnel of de eerste interviews na afloop.

Sevilla ziet het als een mooie kans om wat extra geld binnen te halen en is vastberaden om 'LaLiga del show' te gaan winnen. De club was de eerste die begon met interviews met spelers vlak voor de wedstrijd en had de primeur met wat bij veel clubs normaal aan het worden is, namelijk een kort interview met een speler na het rustsignaal. Yassine Bono was, net voor zijn zomerse transfer naar Saoedi-Arabië, de eerste die dat deed.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.