Tijd dringt voor Chelsea: komt er nog wel een tweede toptransfer?

Reacties

Chelsea verkocht Kurt Zouma afgelopen weekend aan West Ham United en daarmee leek de komst van Jules Koundé een kwestie van tijd te zijn. De Champions League-houder mag zich echter nog niet rijk rekenen: het verschil tussen vraag en aanbod is immers nog behoorlijk.

Tijd dringt voor Chelsea: komt er nog wel een tweede toptransfer?
© Pro Shots

Thomas Tuchel wilde voor deze transferzomer een nieuwe spits en een nieuwe verdediger aan zijn selectie toevoegen en Koundé is al sinds het begin dé droomaanwinst voor de laatste vacature. De 22-jarige Fransman heeft in twee jaar tijd veel indruk gemaakt bij Sevilla en wil zelf graag naar Chelsea verhuizen. Hij is al persoonlijk akkoord met de Engelsen over een vijfjarig contract.

Sky Sports meldde vorige week dat het vertrek van Zouma de deur voor een toptransfer open zou zetten. Het Engelse medium had begrepen dat de onderhandelingen tussen de clubs goed verliepen en dat de transfersom op zo'n vijftig miljoen euro zou gaan uitkomen. In Spanje heeft men daar echter grote vraagtekens bij en wordt geclaimd dat Sevilla toch echt wel wat hoger in de boom zit.

Vanaf het begin is er in Spanje gesproken over een vraagprijs van tachtig miljoen euro en Marca heeft begrepen dat Sevilla aan dit bedrag vasthoudt. Dat betekent dat Chelsea zijn bod nog flink zal moeten verhogen om Koundé te kunnen verwelkomen. De Engelsen hebben nog geen nieuw bod uitgebracht en bij Sevilla gaat men ervan uit dat Chelsea de vraagprijs ook helemaal niet zal gaan naderen.

De transfermarkt is nog twee dagen geopend, waardoor Chelsea niet te lang kan twijfelen over een verhoogd voorstel. Koundé wacht gespannen af: hij meldt zich deze maandag bij het Franse nationale elftal, dat in deze interlandperiode WK-kwalificatiewedstrijden tegen Bosnië-Herzegovina (1 september), Oekraïne (4 september en Finland (7 september) speelt.

Spelersprofiel

J. Koundé


Geboortedatum:
12 november 1998
Leeftijd:
25
Geboorteplaats:
Paris
Nationaliteit
Frankrijk
Lengte:
1,80 m
Gewicht:
75 kg
Huidige club:
Barcelona
Nationaal team:
Frankrijk
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.