Frankrijk ziet belangrijk defensief duo wegvallen richting duel met Oranje

Reacties

In aanloop naar het EK-kwalificatieduel van komende vrijdag met Oranje hebben zich opnieuw twee verdedigers afgemeld bij Frankrijk. Na William Saliba kunnen ook Dayot Upamecano en Jules Koundé, allebei in principe basisspeler, geen gehoor geven aan de oproep van bondscoach Didier Deschamps wegens een blessure.

Frankrijk ziet belangrijk defensief duo wegvallen richting duel met Oranje
© Pro Shots
Nederland
Nederland
1 - 2
Frankrijk
Frankrijk

Koundé liep zondagavond een knieblessure op tijdens het competitieduel van Barcelona met Granada (2-2), terwijl Bayern München-verdediger Upamecano tegen Oranje en Schotland (vriendschappelijk) niet inzetbaar is wegens een hamstringblessure. Na de eerdere afmelding van Saliba (Arsenal) komt het aantal verdedigers dat niet inzetbaar is bij Les Bleus zo op drie te staan.

Als vervangers van het belangrijke duo heeft Deschamps gekozen voor Chelsea-verdedigers Axel Disasi en Malo Gusto. Voor Gusto is het de eerste keer dat hij bij de selectie zit. De twintigjarige rechtsback was aanvankelijk opgeroepen voor Jong Frankrijk. Disasi speelde al wel vier interlands. Eerder mocht Jean-Clair Todibo (OGC Nice) zich al melden na de afmelding van Saliba.

Zo is ook Frankrijk in aanloop naar het kwalificatieduel met Oranje en de oefeninterland tegen Schotland niet gevrijwaard van blessures, al zijn de zorgen bij het Nederlands elftal groter. Bondscoach Ronald Koeman kon al geen beroep doen op belangrijke spelers als Memphis Depay, Cody Gakpo, Frenkie de Jong en Matthijs de Ligt en zag zondag ook PSV'er Noa Lang afhaken met een blessure.

EK-kwalificatie

Stand Groepsfase Groep B EK-kwalificatie 2024 Germany

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Frankrijk
8
7
1
0
29-3
+26
22
2
Nederland
8
6
0
2
17-7
+10
18
3
Griekenland
8
4
1
3
14-8
+6
13
4
Ierland
8
2
0
6
9-10
-1
6
5
Gibraltar
8
0
0
8
0-41
-41
0
* Actueel tot en met 19 apr. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Frankrijk
Meer over Frankrijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.