'Bepaling in contract Haaland extra reden voor Dortmund om Bayern af te troeven'

Reacties

Uitgerekend nu ze bij Borussia Dortmund geloven dat Bayern München dit seizoen te kloppen is, duikt in Duitse media het bericht op dat de vertrekclausule van Erling Haaland hoger uitvalt als hij successen boekt met de zelfbenoemde uitdager van de Duitse recordkampioen.

'Bepaling in contract Haaland extra reden voor Dortmund om Bayern af te troeven'
© Pro Shots

Haaland mag volgens een bepaling in zijn tot 2024 lopende contract vanaf 2022 voor een vastgesteld bedrag vertrekken bij Dortmund. Tot nu toe was de algemene aanname dat de Noorse goalgetter dan voor 75 miljoen euro is op te pikken, maar tv-zender Sport1 meldt nu dat dit bedrag stijgt naar negentig miljoen euro als de 21-jarige doelpuntenmachine zijn club naar successen leidt.

Wat voor successen dat precies zijn, wordt niet duidelijk. Maar het is waarschijnlijk dat het gaat om tastbare prijzen. Geen gemakkelijke opgave in het land waar Bayern al jaren oppermachtig is, maar bij Dortmund denken ze dat het dit jaar mogelijk is Der Rekordmeister af te troeven. Aanvoerder Marco Reus sprak voor het seizoen al uit dat hij de selectie dit jaar sterk genoeg acht.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

En dat is ook de tendens in Duitse media. Dortmund zag met Jadon Sancho slechts een bepalende speler vertrekken en haalde er Donyell Malen voor terug, terwijl Bayern vooral achterin een jasje uitdeed door het transfervrije vertrek van David Alaba en Jérôme Boateng. Zeker nu niet alle EK-gangers al helemaal topfit zijn, heeft de nieuwe trainer Julian Nagelsmann nog maar weinig opties.

Nagelsmann weigerde tijdens het vooruitblikkende perspraatje echter met de vuist op tafel te slaan. 'Natuurlijk speuren we zoals altijd de transfermarkt af, maar het moet wel zin hebben', sprak hij diplomatiek. Intern zou de 34-jarige coach wel hebben aangedrongen op versterking. Marcel Sabitzer (RB Leipzig) en het Franse talent Amine Adli (Toulouse) worden genoemd als kandidaten.

Samenvatting: pijnlijke seizoensopening voor Nagelsmann

De van Leipzig overgekomen Dayot Upemacano is tot nu toe de enige grote aankoop, maar de 22-jarige Fransman maakt tot nu toe geen al te stabiele indruk. 'Ik vond niet dat hij de slechtste speler van het team was, zoveel staat vast', verdedigde Nagelsmann hem na de seizoenstart. 'Hij is nog een jonge speler die zijn ploeggenoten moet leren kennen. Dan sluipen er misschien ook minder fouten in.'

Ruimte voor fouten is er dinsdagavond niet, als Upamecano tegenover Haaland staat. Met Leipzig stond hij drie keer tegenover de Noor. Dortmund won die duels altijd (gezamenlijke score 9-2) en Haaland scoorde zes keer. Geen hoopgevende cijfers voor Bayern en Upamecano richting het prestigeduel van vanavond, zoals Dortmund-trainer Marco Rose het Super Cup-duel noemde.

Nagelsmann weet hoe moeilijk Haaland af te stoppen is. 'Hij mag niet te veel ruimte krijgen om zijn loopacties te maken. Als centrale verdediger moet je druk op de bal houden, maar je moet hem ook lichamelijk in toom houden. Want hij is zeer robuust en ook verraderlijk snel', aldus Nagelsmann richting het Super Cup-duel, waarin Malen mogelijk een basisplaats krijgt door een blessure bij Thorgan Hazard.

Gerelateerde artikelen
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer E. Haaland
Meer over E. Haaland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.