Bayern rondt miljoenentransfer af: Upamecano komt over van Leipzig

Reacties

Bayern München heeft zondag de komst van Dayot Upamecano bevestigd. De 22-jarige verdediger komt na dit seizoen over van RB Leipzig en tekent een contract tot medio 2026, meldt de kampioen van Duitsland.

Bayern rondt miljoenentransfer af: Upamecano komt over van Leipzig
© Pro Shots

Daarmee speelt Bayern in op het transfervrije vertrek van David Alaba, terwijl ook de toekomst van Jérome Boateng onzeker is. 'Dayot zal in de komende jaren een zeer belangrijke bouwsteen voor onze ploeg zijn, daarvan zijn we overtuigd', zegt technisch directeur Hasan Salihamidzic.

Upamecano had bij Leipzig een clausule in zijn tot medio 2023 lopende contract staan die het mogelijk maakte voor een vast bedrag te vertrekken. De club bevestigt dat daar gebruik van is gemaakt. Volgens Duitse media betaalt Bayern 43 miljoen euro voor de Franse international.

Afgelopen vrijdag werd al duidelijk dat Bayern de concurrentie zou gaan aftroeven in de strijd om Upamecano, voor wie ook Chelsea en Liverpool naar verluidt in de race waren. De fysiek sterke verdediger blijft dus in de Bundesliga, waarin hij sinds 2017 al 102 duels voor Leipzig speelde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.