Hevige strijd om Upamecano: Bayern krijgt concurrentie van Chelsea en Liverpool

Reacties

De kans is heel groot dat Dayot Upamecano komende zomer vertrekt bij RB Leipzig. De 22-jarige Fransman wordt gezien als een wereldtopper in wording. Niet alleen door Bayern München, zo bevestigde Karl-Heinz Rummenigge namens de Duitse grootmacht.

Hevige strijd om Upamecano: Bayern krijgt concurrentie van Chelsea en Liverpool
© Pro Shots

Bayern voerde al gesprekken met Leipzig over een transfer van Upamecano. Er werd gespeculeerd over een overstap in de winter, maar de verdediger maakt het seizoen gewoon af bij de ploeg van Julian Nagelsmann. Daarna moet Upamecano de overstap naar München maken, als het aan Bayern ligt.

Rummenigge is tegenover Sky Germany open over de interesse: 'Het is een feit dat Upamecano een interessante speler is en het is ook een feit dat het vrijwel zeker is dat we voor zijn positie David Alaba (bijna transfervrij, red.) verliezen in de zomer. Ik kan nog niet zeggen of meer centrumverdedigers zullen vertrekken. Maar buiten Bayern zijn nog minstens twee aantrekkelijke clubs geïnteresseerd in Upamecano.'

De preses van Bayern maakt er geen geheim van dat er met name uit Engeland concurrentie is. 'Dat Chelsea en Liverpool ook in hem geïnteresseerd zijn, bevestigt nog maar eens dat hij sterke kwaliteiten heeft', aldus Rummenigge, die optimistisch is over de onderhandelingen: 'We hebben een goede relatie met RB Leipzig en de zaakwaarnemer van Upamecano, meneer Volker Struth. Je moet zaken ook tijd gunnen. De speler weet op een gegeven moment wel wat hij zelf wil en als de zaken concreter worden, gaan we opnieuw in gesprek.'

Liverpool
Op Deadline Day sloeg Liverpool centraal achterin nog een slag. De Engelse kampioen wachtte vanwege de blessurecrisis niet langer af. Ben Davies en Ozan Kabak werden gehaald om Jürgen Klopp weer betere opties te geven voor het hart van de verdediging. De Duitse manager moet Virgil van Dijk, Joe Gomez en Joël Matip vanwege blessures missen. Dinsdag vertelde Klopp nog dat hij verwacht dat hij dit seizoen geen beroep meer kan doen op Van Dijk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.