Liverpool haalt Engelsman (25) zonder PL-ervaring, Van den Berg vertrekt

Reacties

Liverpool heeft zich vlak voor het verstrijken van de transferdeadline versterkt met Ben Davies. De 25-jarige centrumverdediger komt over van Preston North End.

Liverpool haalt Engelsman (25) zonder PL-ervaring, Van den Berg vertrekt
© Pro Shots

De transfer mag gerust verrassend genoemd worden. Davies bleef lang onder de radar bij de Engelse topclubs. De Engelsman doorliep de jeugdopleiding van Preston North End en schopte het daar na huurperiodes bij York City, Tranmere Rovers, Southport, Newport County en Fleetwood Town tot het eerste elftal. Zo deed hij de voorbije jaren ervaring op in de League Two, de League One en in het Championship.

Met de transfer van Davies is volgens Engelse media niet meer dan drie miljoen euro gemoeid. De kans is groot dat Jürgen Klopp al snel een beroep doet op zijn aanwinst, de problemen centraal achterin zijn bij Liverpool nog altijd groot. Niet alleen is Virgil van Dijk langdurig geblesseerd, Joël Matip en Joe Gomez staan door blessures nu ook aan de kant. Zo is het een kwestie van improviseren voor Klopp. Liverpool is volgens onder meer Sky Sports en de BBC ook nog bezig met de komst van Ozan Kabak, die eerst voor een halfjaar zal worden gehuurd van Schalke 04, waarna mogelijk een definitieve transfer volgt.

Van den Berg
Liverpool deed meer zaken met Preston. Zo zijn de clubs tot een akkoord gekomen over Sepp van den Berg. De negentienjarige verdediger vertrekt op huurbasis naar Preston, om bij de Championship-club tot het einde van het seizoen ervaring op te doen. De nieuwe club van het voormalige toptalent van PEC Zwolle staat elfde op het tweede niveau in Engeland.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.