Reus daagt Bayern uit: 'We hebben de selectie om kampioen te worden'

Reacties

Afgelopen seizoen was het gat met Bayern München gigantisch, maar toch denkt Marco Reus dat Borussia Dortmund in het eerste seizoen onder de nieuwe trainer Marco Rose in staat moet zijn de recordkampioen af te troeven.

Reus daagt Bayern uit: 'We hebben de selectie om kampioen te worden'
© Pro Shots

Dortmund geldt elk jaar weer als voornaamste uitdager van Bayern, maar de laatste landstitel dateert alweer van het seizoen 2011/12 onder Jürgen Klopp. Sindsdien gingen alle negen kampioenschappen naar de grote rivaal uit München, maar Reus denkt dat BVB tijdens het aankomende seizoen een einde zou moeten kunnen maken aan de hegemonie van Bayern.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

En dat terwijl Dortmund vorig seizoen derde werd op veertien punten van Bayern en het verschil ook de jaren ervoor altijd groot was. Voor Reus is het echter geen reden zijn ambities onder stoelen of banken te steken. 'We hebben de selectie om kampioen van Duitsland te worden, de beker te winnen en ver te komen in de Champions League', zegt de 32-jarige captain tegen Bild.

Reus deed die uitspraken tijdens het trainingskamp van Dortmund in Zwitserland, waar Donyell Malen inmiddels ook is gearriveerd om de medische keuring te ondergaan. De aanvaller van PSV zou na doelman Gregor Kobel (voor vijftien miljoen euro overgekomen van VfB Stuttgart) de tweede grote aankoop zijn. Daartegenover staat het vertrek van Jadon Sancho naar Manchester United.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Reus erkent dat het vertrek van de Engelse vleugelaanvaller een aderlating is, maar heeft desondanks een goed gevoel over het nieuwe seizoen. 'Omdat ik voel dat de jongens iets willen laten zien. Vooral na de bekerwinst. De lichaamstaal die we aan de dag leggen is goed. Dat moeten we zo houden als de EK-gangers terugkeren. En dan moeten we een onneembare vesting worden.'

Reus weet ook hoe Dortmund het verschil met Bayern goed kan maken. 'Iedereen moet constanter worden, in dat opzicht was er de laatste jaren ruimte voor verbetering. En natuurlijk heb je ook een beetje geluk nodig. Maar dat kunnen we ook afdwingen door met het hart en vol passie te spelen', aldus de captain van BVB, dat het Bundesliga-seizoen op 14 augustus start tegen Eintracht Frankfurt.

Gerelateerde artikelen
Meer Borussia Dortmund
Meer over Borussia Dortmund
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer M. Reus
Meer over M. Reus
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.