Eerste aanwinst Rose maakt keepersstrijd Dortmund een Zwitsers feestje

Reacties

Borussia Dortmund heeft de eerste versterking voor het nieuwe seizoen binnen. De 23-jarige keeper Gregor Kobel komt over van VfB Stuttgart en is daarmee de eerste aanwinst van de nieuwe trainer Marco Rose. De goalie gaat concurreren met twee landgenoten.

Eerste aanwinst Rose maakt keepersstrijd Dortmund een Zwitsers feestje
© Pro Shots

Nadat gedurende het afgelopen seizoen (de ook al Zwitserse) trainer Lucien Favre op straat werd gezet bij BVB werd in februari bekend dat Rose met ingang van komend de nieuwe trainer zou worden. Dat namen de fans van Borussia Mönchengladbach (waar hij op dat moment werkzaam was) hem niet in dank af, maar desondanks mocht hij het seizoen afmaken. Inmiddels is Rose begonnen met het naar zijn hand zetten van de Dortmund-selectie. Kobel heeft bij de geelzwarten een contract tot medio 2026 ondertekend.

Kobel is dus een Zwitser (hij zit ook in de EK-voorselectie van zijn land), terwijl ook zijn Dortmund-concurrenten Roman Bürki en Marwin Hitz uit Zwitserland komen. Zij zitten dan weer níét in de Zwitserse voorselectie: de overige drie opgeroepen goalies zijn Yann Sommer (Gladbach), Jonas Omlin (Montpellier) en Yvon Mvogo (PSV). Bij Dortmund moeten Kobel, Bürki en Hitz het dus uitvechten. Afgelopen seizoen begon Bürki onder de lat. Hij werd echter geslachtofferd en vervangen door Hitz, die de laatste duels echter moest missen door een blessure, waardoor Bürki zijn rentree maakte.

'Dortmund is een van de grootste en beroemdste clubs ter wereld', aldus Kobel, die afgelopen seizoen met promovendus Stuttgart zeer knap als negende eindigde in de Bundesliga, op de website van zijn nieuwe club. 'Ze doen iedereen jaar mee voor de titel en de beker en spelen in de Champions League. Dat ik voor deze club ga spelen, maakt me trots. Ik ben een emotionele jongen, dat kun je ook wel zien op het veld. Dus dat ik straks voor 80 duizend fans mag spelen, na de pandemie, in deze sfeer: dat doet me veel.'

De afgelopen maanden werd ook de naam van Ajax-keeper Andre Onana genoemd bij Dortmund, maar die club kiest nu dus voor een andere keeper. Zoals bekend zit Onana momenteel een dopingschorsing uit, het hoger beroep van Ajax en de goalie bij sporttribunaal CAS dient woensdag.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.