Gladbach-coach Rose maakt gebruik van clausule en gaat naar Dortmund

Reacties

Marco Rose zal Borussia Mönchengladbach na dit seizoen verlaten voor Borussia Dortmund. Dat heeft de Bundesliga-club maandagmiddag bekendgemaakt. De Duitse trainer maakt gebruik van een clausule in zijn tot 2022 lopende contract.

Gladbach-coach Rose maakt gebruik van clausule en gaat naar Dortmund
© Pro Shots

De 44-jarige Rose werd al langere tijd genoemd als de beoogde nieuwe hoofdtrainer van BVB, dat eerder dit seizoen Lucien Favre ontsloeg en Edin Terzic aanstelde als diens opvolger. Het was al duidelijk dat dit slechts een tijdelijke oplossing zou zijn. Nu is er definitief duidelijkheid gekomen over de trainersvacature voor komend seizoen bij BVB.

'We hebben in de laatste weken veel gesprekken met elkaar gevoerd waarin het over de toekomst van Marco ging', laat technisch directeur Max Eberl weten namens Gladbach. 'Helaas heeft hij nu besloten dat hij van een clausule in zijn tot 2022 lopende contract gebruik wil maken en in de zomer naar Borussia Dortmund wil overstappen.'

Die clausule houdt volgens Duitse media in dat Dortmund een bedrag van vijf miljoen euro moet betalen om Rose aan te stellen als nieuwe trainer. Het lijkt een kwestie van tijd voordat dit gebeurt. In dat geval moet ook Gladbach op zoek naar een nieuwe coach. Volgens Bild heeft de club contact gehad met Erik ten Hag, maar de Ajax-trainer ontkende dat.

Rose is sinds de zomer van 2019 de trainer van Gladbach, waar hij de opvolger was van Dieter Hecking. In zijn eerste seizoen eindigden Die Fohlen als vierde en plaatsten zich voor de Champions League. Daarvoor werkte de oud-speler van FSV Mainz 05 twee jaar als hoofdtrainer bij Red Bull Salzburg, waarmee hij twee keer kampioen van Oostenrijk werd.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.