PEC speelt laatste zorgen weg bij start afscheidstournee Van Polen

PEC Zwolle is de vaak aangehaalde grens van 34 punten gepasseerd door te winnen van Heracles Almelo. Voor de afscheidnemende Bram van Polen was de overwinning een mooie start van het laatste hoofdstuk van zijn spelerscarrière.

PEC Zwolle
PEC Zwolle
3 - 1
Heracles Almelo

PEC Zwolle had slechts één van zijn laatste tien Eredivisie-wedstrijden gewonnen. Die bevrijdende zege werd geboekt in de vorige thuiswedstrijd tegen Excelsior. De laatste keer dat de Zwollenaren twee keer op rij een thuiswedstrijd wonnen in de Eredivisie, was in maart-april 2021. De thuisploeg startte sterk tegen Heracles. In de zestiende minuut strafte Lennart Thy zwak handelen van Heracles-captain Justin Hoogma af. Thy zette druk op de verdediger en veroverde de bal, om vervolgens vanuit een vrij moeilijke hoek raak te schieten: 1-0. Voor Thy was dat al zijn achtste goal tegen Heracles. Tegen geen ploeg in de Eredivisie scoorde de 32-jarige Duitser vaker.

Heracles creëerde niet veel kansen in Zwolle, maar kwam vlak voor rust wel op gelijke hoogte. Marko Vejinovic scoorde uit een corner. De bal kwam met wat geluk via Hoogma bij de middenvelder terecht en die scoorde van dichtbij: 1-1.

Beide ploegen hielden elkaar vroeg in de tweede helft in evenwicht. Het was Younes Namli die met zijn creativiteit de ban brak. Hij gaf met een geweldige pass de bal mee aan Anselmo García MacNulty, die op zijn beurt met zijn hoofd Sylvester van der Water in stelling bracht. Tegen zijn oude club maakte de 27-jarige aanvaller van dichtbij de 2-1. Filip Krastev bepaalde de eindstand in de extra tijd na een knappe solo op 3-1.

Zo was er euforie in Zwolle, waar zondagmiddag natuurlijk veel ogen gericht waren op clubman Van Polen. De 38-jarige verdediger kondigde eerder deze week aan na dit seizoen een punt te zetten achter zijn carrière als speler. Het geliefde boegbeeld speelde meer dan vijfhonderd wedstrijden voor PEC. Hij heeft nog één wedstrijd voor eigen publiek voor de boeg. Op 19 mei sluiten de Zwollenaren hun seizoen af met een thuiswedstrijd tegen FC Twente. Daar kan zorgeloos naar worden toegeleefd. Met de overwinning op Heracles is het laatste restje degradatiezorgen verdwenen, als daar überhaupt nog sprake van was.