Bayern verspeelt punten tijdens seizoenstart Bundesliga

Bayern München heeft bij de start van het Bundesliga-seizoen direct punten verspeeld. De regerend kampioen van Duitsland kwam op bezoek bij Borussia Mönchengladbach niet verder dan een gelijkspel.

Borussia Mönchengladbach
1 - 1
Bayern München

Bayern begon deze zomer met Julian Nagelsmann aan een nieuw avontuur. De trainer volgde de vertrokken Hansi Flick op. Hij werd de nieuwe bondscoach van Duitsland. De voormalig trainer van RB Leipzig en 1899 Hoffenheim kreeg direct te maken met de druk bij Der Rekordmeister. De resultaten in de voorbereiding vielen tegen, onder meer door een 2-0 nederlaag tegen Gladbach.

De start van de competitie was ook allerminst fijn te noemen voor Bayern, want al na tien minuten stond Gladbach op voorsprong in eigen huis. Lars Stindl bediende Alassane Pléa, die de 1-0 binnenschoof. Robert Lewandowski was kort daarna al dicht bij zijn eerste goal van het seizoen, maar hij vond doelman Yann Sommer op zijn pad. De Zwitser had even later weer een antwoord op een inzet van de Poolse spits.

Lewandowski bleef echter jagen op zijn goal. In de voorgaande zes openingswedstrijden in de Bundesliga trof de spits doel en dat was dit seizoen niet anders. Vlak voor rust volleerde Lewandowski raak uit een hoekschop van Joshua Kimmich en zo stond Bayern weer naast Gladbach. Vlak na rust hoopte de aanvaller ook de 1-2 te maken, maar toen trad Sommer opnieuw reddend op.

Gladbach liet zich bij momenten ook zien, bijvoorbeeld via Stindl. Dankzij goed keeperswerk van Manuel Neuer werd een goal van de thuisploeg voorkomen. Gladbach hoopte daarna nog tot twee keer toe op een strafschop, maar daar wilde scheidsrechter Marco Fritz niets van weten. Uiteindelijk bleef het bij 1-1 en daar zal vooral Bayern absoluut niet tevreden mee zijn.