Gehavend Bayern herovert tweede plaats mede door scorende basisdebutant

Reacties

Enkele dagen na de Champions League-deceptie heeft Bayern München de tweede plek in de Bundesliga heroverd. Der Rekordmeister had niet al te veel moeite met VfL Wolfsburg: 2-0.

Gehavend Bayern herovert tweede plaats mede door scorende basisdebutant
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
2 - 0
VfL Wolfsburg
VfL Wolfsburg

Voorafgaand aan het duel met Wolfsburg kreeg Bayern een aantal flinke knauwen te verduren. Zo was Real Madrid de beul in de Champions League en moest Thomas Tuchel het stellen zonder een aantal van zijn sterkhouders. Leroy Sané, Raphaël Guerreiro, Jamal Musiala, Kingsley Coman, Serge Gnabry, Harry Kane en Eric Maxim Choupo-Moting ontbraken allemaal wegens verschillende redenen in de selectie. Matthijs de Ligt - die in Madrid nog een hoofdrol vertolkte - begon op de bank.

De een zijn dood is de ander zijn brood, zo ervaarde Lovro Zvonarek al snel. De negentienjarige spits maakte zijn basisdebuut voor Bayern in de Bundesliga en was meteen belangrijk. De Kroaat kwam na vier minuten al tot scoren in de Allianz Arena. Negen minuten later was het nog een keer raak voor de club uit Beieren. Leon Goretzka schoot op aangeven van Thomas Müller zeer beheerst binnen: 2-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Nog voor de twintigste minuut leek Bayern de avond van Wolfsburg nog wat zwaarder te maken. Bryan Zaragoza - die afgelopen winter voor de nodige miljoenen werd overgenomen van Granada - leek zijn eerste voor de club te maken. Het doelpunt van de Spanjaard werd echter afgekeurd wegens buitenspel van Müller en daarmee bleef de stand hoe die was.

In de tweede helft was er weinig spektakel. Tuchel besloot om een kwartier voor tijd vier keer te wisselen, waardoor ook De Ligt nog speeltijd kreeg. Daarnaast werd Manuel Neuer gewisseld voor Daniel Peretz, die zijn debuut in de Bundesliga maakte. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 2-0. Door de drie punten klimt Bayern weer over VfB Stuttgart heen, dat vrijdagavond met 0-1 bij FC Augsburg won.

Darmstadt krijgt pak slaag
Het al gedegradeerde SV Darmstadt 98 kreeg zondag maar weer eens een pak slaag van jewelste. Hoffenheim stond na 45 minuten voetballen al met 0-5 voor bij de nummer achttien van de Bundesliga. Het was de tweede keer dat Darmstadt dit seizoen met deze cijfers de kleedkamers op zocht. Uiteindelijk werd het nog 0-6 voor Hoffenheim, waar Wout Weghorst maar geringe speeltijd kreeg. De Oranje-international kwam pas in de 85e minuut in het veld.

Darmstadt 98
Darmstadt 98
0 - 6
1899 Hoffenheim
1899 Hoffenheim
Bundesliga

Stand Bundesliga 2023/2024

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayer Leverkusen
34
28
6
0
89-24
+65
90
2
VfB Stuttgart
34
23
4
7
78-39
+39
73
3
Bayern München
34
23
3
8
94-45
+49
72
4
RB Leipzig
34
19
8
7
77-39
+38
65
* Actueel tot en met 19 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Meer Bundesliga
Meer over Bundesliga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.