Tuchel slechtst presterende coach van Bayern München deze eeuw

Reacties

Thomas Tuchel (50) is de cijfermatig de slechtste coach van Bayern München in deze eeuw. De Duitser pakte gemiddeld slechts 1.95 punt per wedstrijd en verloor 26 procent van alle wedstrijden.

Tuchel slechtst presterende coach van Bayern München deze eeuw
© Pro Shots
1899 Hoffenheim
1899 Hoffenheim
4 - 2
Bayern München
Bayern München

In totaal had Tuchel 61 wedstrijden de leiding over Bayern München. Daarin kwam hij naast 37 zeges tot 8 gelijke spelen en 16 nederlagen. Met 142 doelpunten voor (gemiddeld 2,32 per wedstrijd) zit de coach wel aan de hoge kant, maar met gemiddeld 1,31 tegengoal per duel (80 in totaal) is ook het aantal geïncasseerde goals bijzonder hoog.

Bayern München eindigde in de Bundesliga uiteindelijk op de derde plaats achter kampioen Bayer Leverkusen en VfB Stuttgart. Slechts één keer deze eeuw deed Der Rekordmeister het minder: in het seizoen 2006/07 eindigde het op de vierde plaats.

Wie moet de nieuwe trainer van Bayern München worden?

Jürgen Klinsmann haalde deze eeuw hetzelfde puntengemiddelde als Tuchel, maar voor een lager puntengemiddelde van een trainer, moeten we terug naar Giovanni Trappattoni, die over 46 duels 1,50 punt pakte. Daarbij zijn de interim-trainers overigens niet meegerekend. Louis van Gaal deed het met 2,03 punt gemiddeld net iets beter dan Tuchel.

De coach voor komend seizoen hoopt het uiteraard beter te doen, mits Bayern München erin slaagt om überhaupt een trainer te vinden. Het kreeg afmeldingen van onder anderen Roger Schmidt, Julian Nagelsmann, Oliver Glasner en Ralf Rangnick. Tuchel staat, ondanks zijn mindere statistieken, volgens Sky Germany-journalist Florian Plettenberg in de sluimerende belangstelling van Manchester United en Chelsea.

Spelersprofiel

T. Tuchel


Geboortedatum:
29 augustus 1973
Leeftijd:
50
Geboorteplaats:
Krumbach
Nationaliteit
Duitsland
Lengte:
1,92 m
Gewicht:
85 kg
Huidige club:
Bayern München
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.