United-plaaggeest Townsend verklaart Ronaldo-imitatie

Reacties

Andros Townsend deed Manchester United zaterdag pijn door de 1-1 op het scorebord te zetten. Daardoor pakte zijn ploeg Everton een punt op Old Trafford. Na afloop legde Townsend uit waarom hij Cristiano Ronaldo nadeed toen hij juichte na zijn treffer.

United-plaaggeest Townsend verklaart Ronaldo-imitatie
Manchester United
Manchester United
1 - 1
Everton
Everton

Townsend rende na zijn goal, die viel uit een counter van Everton, richting de hoek van het veld. Op een iets minder verfijnde manier dan Ronaldo normaal gesproken doet imiteerde hij de iconische manier van juichen van de Portugees. 'Imiteren? Nee, dit was een blijk van respect aan iemand die veel invloed heeft gehad op mijn carrière', verklaarde Townsend tegen de BBC.

'Ik heb uren op het trainingsveld en in de videoruimte gespendeerd om de vrije trappen en zijn overstapjes te analyseren', ging Townsend verder. 'Ronaldo heeft zichzelf gecommitteerd aan het voetbal. Mijn manier van juichen was daarom geen imitatie. De uitvoering had beter gekund', zo was de aanvaller eerlijk.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De dertigjarige Townsend kwam in de zomer transfervrij over van Crystal Palace en scoorde tot nu toe vijf keer in negen wedstrijden voor Everton. 'Ik houd van voetbal en ik ben heel blij dat ik voor een club als Everton mag spelen. Ik heb al vaker gezegd dat ik vaker moet scoren. Tot nu toe gaat het me goed af. Het is een goede start, maar ik kan nog veel meer betekenen.'

Everton kwam in de tweede helft dankzij Townsend langszij nadat Anthony Martial de score had geopend. De 1-2 van Yerry Mina ging niet door vanwege buitenspel. 'Het is lastig om hier een oordeel over te vellen. Aan de ene kant zijn we blij dat we op Old Trafford een punt pakken. Aan de andere kant zijn we licht teleurgesteld dat het er niet drie zijn geworden.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Everton
Meer over Everton
Meer A. Townsend
Meer over A. Townsend
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.