Everton frustreert United en invaller Ronaldo met haarfijne counter

Manchester United heeft zaterdag weer niet gewonnen in de Premier League. Na de openingstreffer van Anthony Martial en het inbrengen van Cristiano Ronaldo ging het mis voor de ploeg van manager Ole Gunnar Solskjaer, die zelfs nog aan een nederlaag ontsnapte.

© Imago
Manchester United
1 - 1
Everton
Everton

United leed vorige week in eigen huis nog een pijnlijke nederlaag tegen Aston Villa (0-1). De ploeg van Solskjaer herstelde zich daar doordeweeks al van door in de Champions League Villarreal met 2-1 te verslaan na een late winnende goal van Ronaldo. De Portugese superster keek tegen Everton toe. Solskjaer liet Ronaldo, Jadon Sancho en Paul Pogba vanaf de bank beginnen. Zij namen plaats naast Donny van de Beek.

Martial kreeg weer eens een kans in de basis bij United. De 25-jarige Fransman stond vorig seizoen regelmatig aan de kant door blessureleed en had dit seizoen tot zaterdag pas 190 minuten gemaakt. Martial wachtte nog op zijn eerste goal van de jaargang en binnen enkele minuten kreeg hij al een kans op de 1-0 tegen Everton. Zijn kopbal vloog naast het doel. Edinson Cavani, die startte in plaats van Ronaldo, stuitte even later op keeper Jordan Pickford.

United had het moeilijk in de eerste helft, maar opende vlak voor rust wel de score. Het voorbereidende werk was van Bruno Fernandes, die de defensie van Everton met een goede aanname op het verkeerde been zette. De Portugees bediende Martial op de linkerflank en de Franse aanvaller liet Pickford kansloos met zijn eerste doelpunt van het seizoen. Zo had hij eindelijk iets te juichen.

Een klein kwartier na rust was Martial minder blij toen zijn rugnummer op het bord van de vierde official verscheen. Solskjaer haalde Cavani en Martial naar de kant en bracht Ronaldo en Sancho in de ploeg. Met hen erbij moest United de 2-0 maken en de wedstrijd beslissen, maar het liep anders. Na een afgeslagen corner van de thuisploeg hield Demarai Gray de bal goed bij zich. Hij leidde een counter in met een pass op Abdoulaye Doucouré en de middenvelder zag Andros Townsend vrijlopen aan de rechterkant. Townsend werd bereikt en schoof de 1-1 binnen, waarna hij de draak stak met Ronaldo door zijn manier van juichen te imiteren.

Dit seizoen werd er al vaker diep in de slotfase gescoord in een wedstrijd van Man United, waardoor het wachten was op een late goal op Old Trafford. Everton maakte die na 85 minuten, maar er ging een streep door die treffer. Tom Davies kwam oog in oog te staan met De Gea en besloot af te leggen op Yerry Mina. De verdediger tikte binnen, maar bleek kort daarvoor buitenspel te staan. Zo ontsnapte United aan de 1-2. De thuisploeg slaagde er aan de andere kant niet meer in om de winnende goal te maken.