Everton-fans willen Benítez ook na FA Cup-escape weg hebben

Reacties

De rust is na het vertrek van Marcel Brands nog niet weergekeerd bij Everton. In navolging van de Nederlandse directeur moet ook Rafael Benítez het veld ruimen, zo vindt een deel van de fans van de Premier League-club uit Liverpool. De Spanjaard blijft rustig.

Everton-fans willen Benítez ook na FA Cup-escape weg hebben
© Pro Shots
Hull City
Hull City
nv
2 - 3
Everton
Everton

Dat Benítez onder vuur ligt, is niet nieuw. Een maand geleden was de maat voor de Everton-fans ook al vol na de 4-1 nederlaag op eigen veld tegen Liverpool. Enkele dagen na die pijnlijke wedstrijd vertrok Brands, maar de rust is daarna nog niet weergekeerd op Goodison Park. Everton won in de Premier League sindsdien alleen van Arsenal (2-1) en pakte een punt tegen Chelsea (1-1), maar verloor van Crystal Palace (3-1) en Brighton & Hove Albion (2-3). Zaterdag kwam daar bijna een nieuwe nederlaag bij.

In het FA Cup-toernooi was Hull City namelijk dicht bij een stunt. Toen de nummer negentien van het Championship al in de eerste minuut de leiding nam, klonk het "You're getting sacked in the morning" door het stadion. En de Everton-fans zongen mee met de thuisaanhang. Uiteindelijk wonnen The Toffees na verlenging nog met 2-3, maar overtuigend was het opnieuw niet wat de ploeg van Benítez liet zien. Het is koren op de molen van de fans, die middels een spandoek duidelijk maakten dat hij weg moet.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo blijft Benítez, die vanwege zijn Liverpool-verleden van begin af aan al niet werd omarmd, onder vuur liggen. Zelf maakt hij zich naar eigen zeggen geen zorgen. 'Nee, zoals ik al eerder zei: de problemen die we proberen op te lossen, dateren al van langer geleden. Het is niet alsof we in de laatste drie maanden andere problemen hadden. Ze zijn hetzelfde. Dat probeer je op te lossen en ik heb de ervaring om het te doen. Ik zal mijn best doen. Als de fans dat begrijpen, zullen ze het team steunen. Dat is het belangrijkste.'

De vraag is of Benítez de steun die hij wenst krijgt. De spelers van Everton gaven zaterdag in ieder geval een signaal af. Andros Townsend, matchwinner in de verlenging met een fraaie goal, reageerde na afloop bij de BBC: 'Dit betekent enorm veel. We kunnen in ieder geval zeggen dat we blijven knokken. Het lijkt wel alsof we ons dit seizoen in elke wedstrijd moeilijk maken, maar dit team heeft karakter. Als we de domme fouten eruit halen, kunnen we hopelijk een serie neerzetten en punten pakken in de competitie.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Everton
Meer over Everton
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.