Vertrokken Brands: 'Een van de moeilijkste beslissingen in mijn carrière'

Reacties

Everton heeft bevestigd dat Marcel Brands niet langer de technisch directeur is van The Toffees. Verschillende Engelse media berichtten eerder op de zondag al over de breuk.

Vertrokken Brands: 'Een van de moeilijkste beslissingen in mijn carrière'

'Vrijdag werden we het na een persoonlijk gesprek met de voorzitter en de andere leden van het bestuur eens dat ik zou opstappen als technisch directeur', zegt de Nederlander in reactie op zijn vertrek. 'Het was een van de moeilijkste beslissingen in mijn carrière.'

Een afscheid was onontkoombaar. 'Het bestuur en ik hadden een duidelijk verschil van inzicht over de visie en over de richting voor deze mooie club. Met dat in het hoofd is de beslissing genomen', aldus Brands.

Op 21 april van dit jaar verlengden Brands en Everton hun samenwerking nog tot medio 2024. Voorzitter Bill Kenwright was toen nog lovend over de Nederlander. 'Marcel is ontzettend goed in zijn werk en heeft een geweldige werkrelatie met Carlo Ancelotti, mij en onze algemeen directeur. Farhad en ik wensen onze geweldige staf succes en geluk bij het verder bouwen aan een mooie toekomst voor onze geweldige club.'

Op 1 juni werd echter bekend dat Ancelotti vertrok naar Real Madrid en onder diens opvolger Rafa Benítez waren de prestaties dit seizoen een stuk minder. Everton staat op een teleurstellende zestiende plaats in de Premier League. Afgelopen woensdag ging de club op eigen veld hard onderuit tegen stadgenoot Liverpool: 1-4. Na afloop kwam het tot een confrontatie tussen Brands en enkele teleurgestelde fans.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Everton
Meer over Everton
Meer Premier League
Meer over Premier League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.