Clubloze Townsend barstte in tranen uit na mislopen nieuwe club

Reacties

Andros Townsend heeft afgelopen zomer een van de zwaarste klappen uit zijn loopbaan te verwerken gekregen. De transfervrije aanvaller stond op het punt om bij Burnley te tekenen, maar de deal ketste op het laatste moment af. En dat leidde tot tranen bij Townsend.

Clubloze Townsend barstte in tranen uit na mislopen nieuwe club
© Pro Shots

De inmiddels 32-jarige Townsend heeft bijna honderd wedstrijden voor Tottenham Hotspur in de benen en 185 duels voor Crystal Palace. Daarnaast speelde hij voor een scala aan andere Engelse clubs, maar na zijn vertrek bij Everton afgelopen zomer, zit hij zonder club. Hij leek hard op weg naar Burnley, maar dat liep uit op een grote teleurstelling.

'Het was waarschijnlijk een van de zwaarste gesprekken die ik in mijn loopbaan heb gehad', vertelde Townsend bij Radio 5. 'Ik ben al door zo veel clubs afgewezen.' Townsend maakte in de voorbereiding een goede indruk op Burnley-trainer Vincent Kompany, die aanvankelijk voornemens was hem erbij te houden, maar door de rappe ontwikkeling van enkele jeugdspelers zag Burnley daar uiteindelijk toch van af.

'Als ik slecht had gespeeld, kon ik mezelf daarop voorbereiden. Maar we waren al naar huizen aan het kijken, naar scholen voor de kinderen, we spraken zelfs al over rugnummers. En dan te horen krijgen dat je toch geen contract wordt aangeboden, dat zet je wereld wel even op zijn kop. Ik ben toen in tranen uitgebarsten.'

Alternatieven
In de weken daarop zag Townsend nog een aantal onderhandelingen in de soep lopen. Zo heeft hij gesproken met clubs uit Turkije en was er interesse vanuit Saoedi-Arabië. Uiteindelijk kwam er geen deal. 'Mensen hebben me valse hoop gegeven. Ik dacht dat clubs wanhopig een speler met mijn ervaring zouden willen contracteren, maar geen club neemt het risico na mijn kruisbandblessure.' In maart 2022 liep Townsend een zware knieblessure op. Sindsdien heeft hij geen officiële wedstrijd meer gespeeld. 'Ik wacht nu tot de telefoon gaat.'

Premier League

Stand Premier League 2023/2024

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
17
Nottingham Forest
36
8
9
19
45-63
-18
29
18
Luton Town
36
6
8
22
49-78
-29
26
19
Burnley
36
5
9
22
39-74
-35
24
20
Sheffield United
36
3
7
26
35-100
-65
16
* Actueel tot en met 7 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.