Tuchel kritisch op Bayern-fans: 'Beckenbauer had het anders gewild'

Reacties

Thomas Tuchel was na de hervatting van de Bundesliga opvallend kritisch. Bayern München was vrijdagavond met 3-0 te sterk voor 1899 Hoffenheim tijdens een wedstrijd die in het teken stond van het overlijden van Franz Beckenbauer, maar de trainer van de Duitse recordkampioen had meerdere redenen om niet blij te zijn.

Tuchel kritisch op Bayern-fans: 'Beckenbauer had het anders gewild'
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
3 - 0
1899 Hoffenheim
1899 Hoffenheim

Het eerbetoon van Bayern aan Beckenbauer was ronduit fraai, maar het vertoonde spel tegen Hoffenheim kon daar niet aan tippen. Pas in de slotfase stelde de titelverdediger de overwinning veilig door treffers van Jamal Musiala, ook al de man die de score opende, en de verder vrijwel onzichtbare Harry Kane. Tuchel stelde na afloop bij Sat.1 dat Kane niet zijn beste dag had en dat gold volgens de coach ook voor Leroy Sané.

Hoewel Sané beide doelpunten van Musiala voorbereidde, vond Tuchel dat het paradepaardje op de linkerflank te weinig bracht. 'Iedereen moet fysiek meer brengen. Hij heeft lichamelijk zoveel potentie, als het op rennen en sprinten aankomt. Daar moet hij aan werken, anders is het niet genoeg voor mij. Als hij dat doet, kan hij de tegenstander fysiek domineren. Er is ruimte voor verbetering', was de trainer opvallend kritisch.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tuchel was wel blij dat Bayern de drie punten pakte voor Beckenbauer, maar dat was zo ongeveer het enige. Ook de ultra's van de Beierse grootmacht, die uit onvrede over het besluit van de DFL om in zee te gaan met een investeerder de eerste twaalf minuten stil waren, kregen onder uit de zak. 'Het wordt weer tijd voor een thuiswedstrijd met enthousiasme. Franz Beckenbauer had gewild dat het een voetbalfeest was op de tribune.'

Toen er vervolgens een vraag kwam over de mogelijke komst van een rechtsback, waarvoor Nordi Mukiele (Paris Saint-Germain) wordt genoemd, reageerde Tuchel enigszins geïrriteerd. 'We hadden zo vaak maar vijftien of zestien spelers beschikbaar, dat jullie het normaal begonnen te vinden. Het feit dat Konrad Laimer nu de enige beschikbare rechtsback is, is blijkbaar ook normaal. Terwijl hij een middenvelder is.'

Dier
Het gebrek aan alternatieven in de defensie is ook de reden dat Eric Dier op huurbasis overkwam van Tottenham Hotspur. De Engelse verdediger zat tegen Hoffenheim nog niet bij de selectie, maar Kane is erg blij met de komst van zijn landgenoot. 'Ik ken Eric al langer, ik heb lang met hem samengespeeld. Hij kan een geweldige speler zijn voor ons', aldus Kane, die met 22 goals in de eerste seizoenshelft een record van Robert Lewandowski evenaarde.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bundesliga

Stand Bundesliga 2023/2024

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayer Leverkusen
33
27
6
0
87-23
+64
87
2
Bayern München
33
23
3
7
92-41
+51
72
3
VfB Stuttgart
33
22
4
7
74-39
+35
70
4
RB Leipzig
33
19
7
7
75-37
+38
64
* Actueel tot en met 13 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Bayern München
Meer over Bayern München
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.