Van Geel treedt na afscheid bij kampioen Willem II toe tot Eredivisie CV

Reacties

Martin van Geel gaat vanaf 1 juli aan de slag als nieuwe technisch manager bij de Eredivisie CV, waar hij de opvolger is van Mark-Jan Fledderus, die in maart vertrok. Van Geel maakt de overstap van Willem II, de kampioen van de Keuken Kampioen Divisie.

Van Geel treedt na afscheid bij kampioen Willem II toe tot Eredivisie CV
© Pro Shots

De Eredivisie CV, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de hoogste competitie van Nederland, zowel commercieel, organisatorisch, strategisch als qua merk, maakte de aanstelling van de 63-jarige Van Geel (links op de foto) woensdagochtend wereldkundig.

Van Geel vervulde voor zijn overstap van Willem II naar de Eredivisie CV eerder bestuurlijke functies bij AZ, Ajax, Roda JC, en Feyenoord. De oud-speler van Willem II, Ajax, Roda JC en Feyenoord wordt onder meer verantwoordelijk voor de sportief technische ontwikkeling van de Eredivisie en haar achttien clubs. 'Met als ambitie om de algehele kwaliteit van de competitie te verbeteren en de top zes-positie in Europa te handhaven', stelt de Eredivisie CV.

Jan de Jong, directeur Eredivisie CV: 'De opdracht voor Martin is helder: samen met de clubs zorgen dat wij de zesde competitie van Europa blijven. De realisatie is een stuk ingewikkelder. Een prachtige klus ligt er op hem te wachten!'

'Na 29 jaar stop ik dan wel als clubdirecteur, maar ik heb nog genoeg passie en energie om deze nieuwe uitdaging met heel veel plezier aan te gaan en mijn kennis en ervaring ten dienste te stellen aan het Nederlandse voetbal', aldus Van Geel, die bij Willem II wordt opgevolgd door Merijn Goris (algemeen directeur) en Tom Caluwé (technisch directeur).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.