Schitterend eerbetoon aan overleden clubheld Beckenbauer bij Bayern München

Reacties

Voorafgaand aan het duel tussen Bayern München en 1899 Hoffenheim heeft er vrijdag een eerbetoon plaatsgevonden aan het zondag overleden Duitse voetbalicoon Franz Beckenbauer. De supporters van Bayern München namen daarmee afscheid van de clublegende.

Schitterend eerbetoon aan overleden clubheld Beckenbauer bij Bayern München
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
3 - 0
1899 Hoffenheim
1899 Hoffenheim

Het leverde ontroerende beelden op. De Bundesliga-wedstrijd tussen Bayern München en Hoffenheim stond volledig in het teken van het afscheid van Beckenbauer. De voormalig Bayern-speler, die meer dan vierhonderd wedstrijden in het eerste elftal speelde, overleed eerder deze week op 78-jarige leeftijd.

Buiten het stadion werden de woorden 'Danke Franz' levensgroot op de Allianz Arena geprojecteerd. Bayern en Hoffenheim spelen het duel vrijdagavond met rouwbanden om en voorafgaand aan de wedstrijd werd er een minuut stilte gehouden. Kort daarvoor werden scènes uit het leven van Beckenbauer op het grote scherm getoond, onder begeleiding van het nummer Good Friends, dat Beckenbauer in 1966 zelf zong.

Dat nummer is vrijdagavond tevens de goaltune als Bayern München scoort. Ook werd de middencirkel voorafgaand aan het eerste fluitsignaal bedekt met een groot spandoek van Beckenbauer. Na de minuut stilte zorgde een enorm applaus voor millimeters dik kippenvel bij de supporters.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In het clubmuseum in het stadion ligt een condoleanceboek, waarin fans hun laatste bericht aan de familie Beckenbauer kwijt kunnen. Tijdens de wedstrijd dragen de spelers van Bayern speciale shirts met de opdruk 'Danke Franz', ook bij de warming-up zagen we al speciale tricots. De wedstrijdshirts zullen na afloop worden gesigneerd en later worden geveild. Alle opbrengsten gaan naar de Franz Beckenbauer Foundation.

Bayern-trainer Thomas Tuchel was voor de wedstrijd nog te zien op SAT.1, en de coach gaf toe dat de tragische gebeurtenis zijn ploeg motiveerde. 'Hij kon dingen zeggen die van anderen niet gepikt zouden worden. Vandaag spelen we voor hem, we willen winnen en die overwinning dan aan hem opdragen.'

Bundesliga

Stand Bundesliga 2023/2024

Duitsland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Bayer Leverkusen
32
26
6
0
82-23
+59
84
2
VfB Stuttgart
33
22
4
7
74-39
+35
70
3
Bayern München
32
22
3
7
90-41
+49
69
4
RB Leipzig
32
19
6
7
74-36
+38
63
* Actueel tot en met 11 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.