Bayern-stadion vernoemen naar Beckenbauer kan nog lastig worden

Reacties

Het omdopen van de Allianz Arena tot een stadion dat vernoemd wordt naar de overleden Franz Beckenbauer zal nog niet zo makkelijk zijn. Dat heeft commissaris Karl-Heinz Rummenigge te kennen gegeven tegenover Süddeutsche Zeitung.

Bayern-stadion vernoemen naar Beckenbauer kan nog lastig worden
© Pro Shots

'Er is een overeenkomst met onze al lang bestaande, loyale en zeer serieuze partner Allianz, en die moet worden gerespecteerd', aldus Rummenigge.

Oud-Bayern München trainer Ottmar Hitzfeld was een van de prominenten in Duitsland die openlijk opriep tot de vernoeming van het stadion van Der Rekordmeister naar de legendarische oud-verdediger. 'Hij hielp samen met Gerd Müller, Uli Hoeness, Karl-Heinz Rummenigge en een paar anderen mee aan het charisma van FC Bayern. Daarom zou het goed passen als de Allianz Arena omgedoopt zou worden tot Franz-Beckenbauer-Arena.'

De voorzitter van de Duitse voetbalbond, Bernd Neuendorf zei actief mee te willen denken, maar hield ook een slag om de arm. 'Voordat we naar buiten rennen, moeten we deze dingen ook met de familie bespreken.'

Het is wel al duidelijk dat Bayern op vrijdag 19 januari een grote herdenkingsdienst voor Beckenbauer wil houden in de Allianz Arena. Vanavond speelt Bayern een thuiswedstrijd tegen Hoffenheim. 'We spelen voor hem', liet Thomas Müller weten via sociale media.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.