FIFA introduceert de roze kaart op Copa América

Reacties

Op de aankomende Copa América zal een nieuwe kleur kaart zijn intrede doen. Door een roze kaart krijgen trainers een extra wisselmogelijkheid wanneer een speler een hoofdblessure opgelopen heeft.

FIFA introduceert de roze kaart op Copa América
© Pro Shots

Trainers mogen in een wedstrijd nu vijf keer wisselen, maar dat wordt zes keer. Wanneer een speler een klap op het hoofd heeft gekregen met een blessure tot gevolg, trekt de scheidsrechter de roze kaart, waardoor er een extra wisselmogelijkheid ontstaat. De FIFA heeft dat bekendgemaakt, met als doel om spelers extra te beschermen. Wanneer trainers deze mogelijkheid willen gebruiken, moeten zij de arbitrage hiervan op de hoogte stellen, waarna de speler per direct naar de kleedkamer moet.

De nieuwe regel is waterdicht, want binnen 24 uur nadat de roze kaart getrokken is, moet de medische staf na het vaststellen van de blessure een formulier ondertekenen en opsturen naar de organisatie, om frauduleus gebruik te voorkomen.

De Copa América begint op 21 juni met een wedstrijd tussen Argentinië en Canada en eindigt op 15 juli.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.