Bayern begint 2024 met driepunter voor Kaiser Franz

Bayern München won vrijdagavond met 3-0 van 1899 Hoffenheim en nadert Bayer Leverkusen tot op één punt. Bij de hervatting van de Bundesliga was dat echter niet het belangrijkste thema van de avond in de Allianz Arena.

Bayern München
3 - 0
1899 Hoffenheim

De avond stond eigenlijk vooral in het teken van het herdenken van Franz Beckenbauer, het Bayern-boegbeeld dat zondag overleed. Voor aanvang van de wedstrijd werd er uitgebreid stilgestaan bij het heengaan van Der Kaiser. De spelers van Der Rekordmeister, met Matthijs de Ligt aan de aftrap, eerden hun clubicoon vervolgens met een regelmatige zege.

Jamal Musiala opende de score na een kleine twintig minuten op fraaie wijze. Een wedstrijd waarin Bayern beter was, maar waarin de bezoekers zich ook niet onbetuigd lieten, werd halverwege de tweede helft in een Vorentscheidung gelegd door andermaal een doelpunt van Musiala.

Diep in de slotfase maakte uiteraard ook Harry Kane nog een doelpuntje, zodat de eindstand op 3-0 belandde. Bayern nadert Leverkusen zodoende tot op één puntje. De koploper, onder leiding van Xabi Alonso, hervat de Bundesliga zaterdag met een bezoek aan FC Augsburg.