Transferdagboek 16/05: Rodríguez, Lacazette, Aubameyang en Fellaini

Reacties
Transferdagboek 16/05: Rodríguez, Lacazette, Aubameyang en Fellaini
Het einde van de competities nadert. Dat betekent dat veel clubs al bezig zijn met de selectie voor volgend seizoen en er dagelijks veel geruchten circuleren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Real Madrid-middenvelder James Rodríguez geniet interesse van Manchester United. Volgens Sky Sports maakt de Colombiaan komende zomer de overstap naar Old Trafford. De 25-jarige spelverdeler werd na zijn succesvolle WK in Brazilië door De Koninklijke overgenomen van AS Monaco. Rodríguez komt lang niet altijd voor in de plannen van Zinedine Zidane. Desondanks is het volgens de Franse trainer ondenkbaar dat de middenvelder aan het einde van het seizoen vertrekt: 'Daar is geen discussie over mogelijk.'

Volgens Lyon-voorzitter Jean-Michel Aulas mag Alexandre Lacazette tegen het juiste bod vertrekken. De Franse spits wordt gelinkt aan onder andere Arsenal en Atlético Madrid. 'Alex heeft een goede optie met een droomclub', vertelde de voorzitter. 'Als die club kan voldoen aan onze eisen - zoals Barcelona vorig seizoen deed bij Samuel Umtiti - dan komt het goed.' In het huidige Ligue 1-seizoen maakte de 25-jarige aanvaller liefst 26 treffers. Ook in de Europa League wist hij zes keer het net te vinden.

Een transfer naar China lonkt voor Pierre-Emerick Aubameyang. Volgens het Franse L'Équipe wil Tianjin Quanjian FC hem de best betaalde speler van de wereld maken. Volgens de berichtgeving wil de club, die getraind wordt door Fabio Cannavaro, hem liefst vijftig miljoen euro per jaar betalen. De Gabonese aanvaller staat nog 2020 onder contract bij Borussia Dortmund, waardoor de Chinese club ook nog de Bundesliga-club moet zien te overtuigen. BVB kan een bod van tachtig miljoen euro verwachten. Het is niet de eerste keer dat Tianjin Quanjian FC probeert een topspits uit Europa te halen, eerder waren ze in de race voor Anthony Modeste en Diego Costa.

Volgens The Daily Star voert Marouane Fellaini gesprekken met het Turkse Trabzonspor. De middenvelder heeft nog een contract tot 2018 bij Manchester United en wil aankomende zomer graag vertrekken. De 29-jarige Belg kwam in 2013 over van Everton en was gedurende zijn periode in Manchester lang niet altijd verzekerd van een basisplaats. In de halve finale van de Europa League maakte Fellaini nog een belangrijke treffer in het duel met Celta de Vigo. Op woensdag 24 mei spelen The Red Devils de finale van dit toernooi tegen Ajax.

De Britse kranten staan weer eens vol met sappige transfergeruchten, waarbij de ene club nog meer geld te besteden heeft dan de andere. Zo praat directeur Ed Woodward deze dinsdag volgens Manchester Evening News met de investeerders over de transferzomer van Manchester United. Daarin kan United zomaar eens 250 miljoen euro uitgeven aan spelers als Antoine Griezmann (100), Romelu Lukaku of Andrea Belotti (95), Eric Dier (45) en Michael Keane (30). 

Het transferbudget van Everton is een stuk bescheidener. Toch kan ook Ronald Koeman volgens The Daily Telegraph een handvol nieuwe spelers tegemoet zien. Voor in totaal negentig miljoen euro hebben The Toffees hun zinnen gezet op de komst van Las Palmas-verdediger Mauricio Lemos, de eveneens door United begeerde Burnley-verdediger Keane, Swansea City-uitblinker Gylfi Sigurdssson en Burnley-spits Andre Gray. Daarnaast hoopt Koeman nog op de komst van een keeper en een linksback. Ook is hij volgens The Mirror gecharmeerd van Manuel Lanzini (West Ham).

Keane is gewild op de transfermarkt, want ook Liverpool heeft de Engelse mandekker hoog op zijn lijstje met versterkingen staan. Manager Jürgen Klopp hoopt daarom de hoofdprijs te vangen voor Mamadou Sakho, die dit seizoen woord verhuurd aan Crystal Palace. De Franse international moet komende zomer liefst 35 miljoen euro opbrengen, weten verschillende Engelse media. Met dat geld wil Liverpool de defensie versterken. Southampton-verdediger Virgil van Dijk geldt ook als een voorname kandidaat op Anfield.

Bij Manchester City wordt ook een heuse renovatie van de selectie verwacht. Bij de zoektocht naar een nieuwe keeper is Pep Guardiola volgens The Daily Mail uitgekomen bij Gianluigi Donnarumma. City zou de beste papieren hebben voor het aantrekken van de achttienjarige doelman van AC Milan, dat een bod van 35 miljoen euro tegemoet kan zien. Donnarrumma heeft zijn in 2018 aflopende contract nog altijd niet verlengd en staat ook op de radar bij Manchester United, dat David de Gea mogelijk ziet vertrekken naar Real Madrid.

We sluiten af met nieuws uit Portugal. Volgens de voorstaande voetbalmedia A Bola en O Jogo komt Luc Castaignos niet meer voor in de plannen van Jorge Jesus. De trainer van Sporting Lissabon liet de 24-jarige spits zondag buiten zijn selectie voor het competitieduel met Feirense. In tegenstelling tot zijn landgenoot Bas Dost had Castaignos moeite zich aan te passen. De voormalig aanvaller van Feyenoord en FC Twente scoorde geen enkele keer in twaalf officiële optredens en mag ondanks een twee jaar doorlopend contract vertrekken bij Sporting. Afgelopen zomer kwam Castaignos nog voor 2,5 miljoen euro over van Eintracht Frankfurt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.