Transferdagboek 08/05: Balotelli, Sandro Ramírez en Van Dijk

Reacties
Transferdagboek 08/05: Balotelli, Sandro Ramírez en Van Dijk
Alleen in een paar kleine voetballanden is de transfermarkt momenteel nog open. Daarom blikken we in het Transferdagboek alvast vooruit naar komende zomer, waarin er ongetwijfeld veel gaat gebeuren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Mario Balotelli wordt komende zomer mogelijk herenigd met Kevin-Prince Boateng. De Italiaan, die bij AC Milan samenspeelde met Boateng, kan zijn oude ploegmaatje volgen naar Las Palmas. Balotelli komt dit seizoen uit voor Olympique Nice, waar hij het meest productieve seizoen uit zijn carrière doormaakt. Het contract van de veelbesproken spits loopt af, waardoor hij transfervrij is.

Ronald Koeman zit met Everton in de slotfase van een indrukwekkend seizoen, maar de Nederlandse manager is ook al bezig met de volgende jaargang. Afgelopen zondag zat Koeman op de tribune bij het duel tussen Málaga en Celta de Vigo. Volgens Marca was dat om de verrichtingen van Sandro Ramírez van dichtbij te bekijken. De 21-jarige Spanjaard maakte afgelopen zomer de overstap van Barcelona naar Málaga.

Virgil van Dijk is één van de namen die regelmatig terugkomen in deze rubriek. Wat Southampton-manager Claude Puel betreft, is dat nu verleden tijd. 'Hij is onze aanvoerder en hij is heel belangrijk voor ons. Virgil is een fantastische speler die over een langdurig contract beschikt. De eigenaren willen hem niet kwijt', vertelt Puel aan Sky Sports.

Voor Romelu Lukaku is het een droom om terug te keren naar Chelsea, maar mogelijk laat hij op eigen initiatief die droom schieten. De spits van Everton kan terugkeren bij zijn oude club, maar overweegt om in te gaan op de interesse van Manchester United. Volgens The Sun twijfelt Lukaku namelijk of hij wel past binnen de speelstijl van Chelsea-manager Antonio Conte.

Datzelfde Chelsea stevent op de landstitel af in de Premier League, maar Conte denkt zijn ploeg dit seizoen een voorsprong had op de concurrentie omdat The Blues geen Europees voetbal speelden. Hij heeft bij de clubleiding dan ook aangedrongen op het stevig versterken van de selectie. Alleen op die manier kan Chelsea op alle fronten om de prijzen spelen, vertelt de Italiaan aan The London Evening Standard.

Een van die versterkingen kan Antonio Rüdiger zijn. De verdediger van AS Roma moet zeker veertig miljoen euro kosten en staat ook in de belangstelling van Juventus, Internazionale en Manchester City. Een andere speler die nadrukkelijk in beeld is bij Chelsea is Radja Nainggolan, die net als Rüdiger voor Roma speelt. De Londenaren denken aan een package deal ter waarde van ruim tachtig miljoen euro, aldus The Sun.

De speler die het dichtst bij een overgang naar Chelsea staat, is Álvaro Morata. De spits van Real Madrid heeft volgens Diario Gol een persoonlijk akkoord bereikt met de koploper van de Premier League. Chelsea moet er echter eerst nog wel uit zien te komen met Real Madrid.

Een speler die Engeland wellicht juist verlaat voor Spanje, is Lucas Pérez. De spits kwam in de zomer van 2016 met hoge verwachtingen over van Deportivo La Coruña naar Arsenal. In Londen komt de voormalig publiekslieveling van Deportivo echter nauwelijks aan spelen toe en om die reden hoopt hij volgens La Voz de Galicia op een terugkeer naar zijn vorige club.

Sunderland moet zich ondertussen opmaken voor een vertrek van Jordan Pickford. De doelman wil vertrekken nu de zijn club is gedegradeerd en heeft de clubs voor het uitzoeken. Arsenal, Everton, Manchester City, Manchester United, Liverpool en West Ham United hebben volgens The Telegraph belangstelling. Op het prijskaartje staat volgens The Times een bedrag van veertig miljoen euro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.