Transferdagboek 05/05: Verratti, Aubameyang en Defoe

Reacties
Transferdagboek 05/05: Verratti, Aubameyang en Defoe
Alleen in een paar kleine voetballanden is de transfermarkt momenteel nog open. Daarom blikken we in het Transferdagboek alvast vooruit naar komende zomer, waarin er ongetwijfeld veel gaat gebeuren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

De voetbaltoekomst van Marco Verratti ligt gewoon in Parijs. De zaakwaarnemer van de Italiaanse middenvelder is heel stellig over zijn cliënt, Verratti blijft gewoon bij Paris Saint-Germain. Donato Di Campli voorspelt tegenover Le Parisien dat Verratti én PSG geen zaken willen doen met andere clubs. 'Hij zal Parijs niet verlaten deze zomer. Ik denk dat PSG hem ook niet wil laten gaan.' Verratti heeft nog een contract tot medio 2021 bij de regerend landskampioen van de Ligue 1.

Thomas Tuchel blijft kalm onder alle geruchten rondom zijn superspits Pierre-Emerick Aubameyang. De topscorer van Borussia Dortmund is al gelinkt aan de gehele Europese top, maar dat doet weinig met Tuchel. 'Ik ben volkomen ontspannen', laat de Duitser weten op een persconferentie, waar het weer ging over geruchten. Ditmaal werd Paris Saint-Germain gekoppeld aan het halen van Aubameyang. 'Voor zover ik weet heeft Edinson Cavani net zijn contract verlengd, ze zullen daarom niet heel snel op zoek gaan naar een nieuwe spits.'

Julian Brandt verkiest een basisplek bij Bayer Leverkusen boven een transfer naar landskampioen Bayern München. Der Rekordmeister is naar verluidt gecharmeerd van de vleugelspeler, maar de 21-jarige Brandt vindt speeltijd belangrijker. Dit geeft hij aan in gesprek met Focus. 'Als je een transfer maakt, is er geen garantie dat je speelt. Voor mij is het volgend seizoen belangrijk dat ik wedstrijden speel en dat kan ik in Leverkusen.'

Vorig seizoen wilde Leicester City niet meewerken aan een vertrek van Riyad Mahrez, Barcelona hoopt dat de houding van de Engelse ploeg inmiddels veranderd is. Na berichtgeving in The Guardian over het feit dat Mahrez zelf graag wil vertrekken bij de club, kopt Diario Sport dat Barcelona de Algerijn als een betaalbare optie ziet. Mahrez werd vorig seizoen verkozen tot beste speler van de Premier League, ook sleepte hij de titel Afrikaans speler van het jaar in de wacht.

Crystal Palace en West Bromwich Albion zitten achter Jermain Defoe aan. De 34-jarige spits van Sunderland is bezig aan een tweede voetballeven. Hij maakte zijn rentree bij de nationale ploeg van Engeland en maakte bijna dertig goals in de afgelopen twee Premier League-seizoenen. Ondanks de goals van Defoe degradeert Sunderland dit seizoen, waardoor de interesse in de spits groot is. Bij WBA wil men ver gaan door Defoe, Crystal Palace wil zichzelf eerst nog in veiligheid voetballen voordat het over transfer gaat praten.

Joshua King kan zijn uitstekende seizoen bij AFC Bournemouth bekronen met een fraaie transfer. Diverse media melden namelijk dat de Noorse spits de overstap kan maken naar Tottenham Hotspur. Zelf weet de 25-jarige King, die dit seizoen twaalf keer scoorde in de Premier League, van niets. 'Ik hoor dit voor het eerst. Het is fijn dat ik word opgemerkt, maar ik focus me nu op de laatste drie duels van het seizoen', aldus King tegen het Noorse Nettavisen. Tottenham zoekt naar een reservespits achter Harry Kane omdat Vincent Janssen nog niet aan de verwachtingen voldoet.

Middlesbrough zoekt nog steeds naar een nieuwe manager sinds het ontslag van Aitor Karanka. Interim-manager Steve Agnew won pas één wedstrijd sinds zijn aanstelling in maart en geniet weinig vertrouwen binnen de club. Volgens The Sun is Ryan Giggs de belangrijkste kandidaat om de touwtjes in handen te nemen bij de werkgever van middenvelder Marten de Roon. Manchester United-icoon Giggs zit momenteel zonder werk en was eerder al in beeld bij Swansea City.

Meer trainersnieuws: Neymar heeft zich bij het bestuur van Barcelona gemeld met het nadrukkelijke verzoek om Juan Carlos Unzue aan te stellen als opvolger van huidig trainer Luis Enrique. Unzue is nu assistent van Enrique en ligt zeer goed bij de spelers. Zij zijn dan ook niet blij dat Ernesto Valverde de belangrijkste kandidaat lijkt om de nieuwe coach te worden van de Spaanse grootmacht. Die boodschap heeft Neymar volgens UOL Esporte inmiddels overgebracht naar de clubleiding.

De berichten dat Diego Costa na dit seizoen vertrekt bij Chelsea worden steeds hardnekkiger. Volgens The Daily Record staat de Spaanse spits op het punt om een contract te tekenen bij Tianjin Quanjian, dat hem een weeksalaris van 770.000 euro heeft voorgelegd. Daarmee zou de 28-jarige Diego Costa de best betaalde voetballer ter wereld worden. In januari ketste een vertrek van de goalgetter naar China nog af.

Een spits die juist naar de Premier League kan verkassen, is Kylian Mbappé. De achttienjarige sensatie van AS Monaco staat op de nominatie om naar Manchester City te vertrekken. Een eerste bod van 85 miljoen euro werd nog afgewezen, maar Le10Sport meldt nu dat City aan Monaco heeft laten weten bereid te zijn om de gevraagde 110 miljoen euro over te maken voor het Franse wonderkind.

Ook Rafinha kan zijn carrière in Engeland vervolgen. De rechtsback heeft geen basisplaats bij Bayern München en staat naar verluidt in de belangstelling van Arsenal en Liverpool. Rafinha staat open voor een vertrek naar de Premier League, meldt FourFourTwo. Het is echter nog maar de vraag of Bayern hem laat gaan, aangezien Philipp Lahm na dit seizoen stopt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.