Transferdagboek 01/05: Schmeichel, Monreal, Coutinho en Lukaku

Reacties
Transferdagboek 01/05: Schmeichel, Monreal, Coutinho en Lukaku
Het einde van het seizoen nadert en dus gaat het vizier bij clubs in binnen- en buitenland op de transfermarkt. Daarom blikken we in het Transferdagboek alvast vooruit naar komende zomer, waarin er ongetwijfeld veel gaat gebeuren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Manchester United krijgt mogelijk weer een Schmeichel onder de lat. The Red Devils hebben Leicester City-doelman Kasper Schmeichel volgens Sky Sports bovenaan het lijstje staan als mogelijke opvolger van David de Gea. De Spanjaard wordt al lang nadrukkelijk in verband gebracht met een vertrek naar Real Madrid. De dertigjarige Schmeichel zou in de voetsporen kunnen treden van zijn vader Peter, die van 1991 tot 1999 het doel van United verdedigde.

AS Roma heeft zijn oog laten vallen op Nacho Monreal. De 31-jarige linksback is bezig aan zijn vierde seizoen bij Arsenal, maar kan zijn carrière volgens Tuttomercatoweb voortzetten in de Italiaanse hoofdstad.

Wie wordt de opvolger van Luis Enrique bij Barcelona? Volgens Mundo Deportivo wordt daar deze week een knoop over doorgehakt. Opvallend genoeg heeft Athletic Bilbao laten weten dat er donderdag een persconferentie is met voorzitter Josu Urrutia, die volgens AS duidelijkheid gaat geven over de toekomst van trainer Ernesto Valverde. De 53-jarige oud-speler van Barça is de topfavoriet voor de vacature in Camp Nou, samen met Juan Carlos Unzué (nu assistent van Luis Enrique). Everton-manager Ronald Koeman en Eusebio Sacristán (Real Sociedad), beiden lid van het Dream Team, vielen op het laatste moment af.

De nieuwe coach krijgt waarschijnlijk een handvol aankopen tot zijn beschikking. Spaanse media melden dat de directie van Barcelona honderd miljoen euro heeft gereserveerd om de selectie te versterken. Voor de beide back-posities zijn Theo Hernández (door Atlético Madrid verhuurd aan Alavés) en de van La Masia afkomstige Héctor Bellerín (Arsenal) al tijden in beeld. Voor het middenveld wil Barça een grote vis binnenhengelen: Philippe Coutinho (Liverpool) of Marco Verratti (Paris Saint-Germain).

Bij Bayern München is de directie ook al nadrukkelijk bezig met de toekomst. Een opvolger vinden van de na dit seizoen afscheid nemende Philipp Lahm is de belangrijkste taak. Er passeerden al heel wat namen de revue, onder wie die van Kyle Walker (Tottenham Hotspur), terwijl er met Joshua Kimmich al een belangrijke kandidaat rondloopt in de Allianz Arena. Volgens Calciomercato is Atalanta-verdediger Andrea Conti ook in beeld. De 23-jarige Italiaan zou al een gesprek hebben gevoerd met Chelsea.

Waar Bayern al kampioen is, moet Chelsea daar nog flink voor knokken. Desondanks gaat het vizier al op volgend seizoen. Het aantrekken van een spits lijkt prioriteit te hebben, als we afgaan op berichten in de Engelse tabloids. Zowel Romelu Lukaku als Andrea Belotti zou een transfer naar The Blues verkiezen boven Manchester United. Torino-sensatie Belotti wil in de Champions League spelen, terwijl Everton-topschutter Lukaku het José Mourinho nog altijd verwijt dat hij in 2014 weg moest bij Chelsea.

Manchester City heeft volgens de geruchtenmolen minstens zo grote plannen. Volgens Nigeriaanse media willen The Citizens topspits Pierre-Emerick Aubameyang losweken bij Borussia Dortmund door de jonge Nigeriaan spits Kelechi Iheanacho in de deal te betrekken. Achterin heeft Pep Guardiola ook de nodige veranderingen voor ogen. De Spanjaard wil daarom Laurent Koscielny weglokken bij Arsenal. Telefoot meldt dat Olympique Marseille de Franse verdediger eveneens wil aantrekken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.