Transferdagboek 02/05: Van Persie, Modeste en Kluivert

Reacties
Transferdagboek 02/05: Van Persie, Modeste en Kluivert
Alleen in een paar kleine voetballanden is de transfermarkt momenteel nog open. Daarom blikken we in het Transferdagboek alvast vooruit naar komende zomer, waarin er ongetwijfeld veel gaat gebeuren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

De Champions League-uitschakeling door Real Madrid heeft de leiding van Bayern München doen beseffen dat er een extra spits moet worden toegevoegd aan de selectie. Want als de onomstreden Robert Lewandowski er onverhoopt niet bij is, zoals thuis tegen Real Madrid, dan heeft trainer Carlo Ancelotti niemand achter de hand.

Mario Gómez (VfL Wolfsburg), Sandro Wagner (1899 Hoffenheim) en Edin Dzeko (AS Roma) worden geopperd als kandidaten. Inmiddels klinkt in Beieren voorzichtig ook een andere naam: Robin van Persie. De spits van Fenerbahçe zou bij Bayern de stand-in moeten worden van Lewandowski en daarnaast een rol van pinchhitter krijgen.

Overigens heeft Bayern München in een officieel statement de berichten over een extra transfersom van Renato Sanches tegengesproken. Volgens het Portugese Record zou er bij het volgende optreden van de international vijf miljoen euro richting Benfica, bovenop de al betaalde 35 miljoen, overgemaakt moeten worden. 'Maar het is onjuist', aldus Bayern.

We blijven nog even in Duitsland. Want Borussia Dortmund zou namelijk in de Franse 1. FC Köln-goalgetter Anthony Modeste een geschikte vervanger zien van Pierre-Emerick Aubameyang, zo stelt het Franse Mercato365. BVB houdt al rekening met een vertrek van de Gabonese spits, die immers openlijk zijn transferwens heeft uitgesproken.

Ondertussen is Patrick Kluivert volgens verscheidene Franse media op weg naar de uitgang bij Paris Saint-Germain. De oud-international, die afgelopen zomer de functie van jeugdtrainer van Ajax A1 inruilde voor een dienstverband als technisch directeur in Parijs, moet na een jaar plaatsmaken voor FC Porto-collega Antero Henrique.

Er wordt in Engeland ondertussen flink aan de stoelpoten gezaagd van Southampton-manager Claude Puel. Volgens The Daily Star is de Franse trainer van The Saints gebotst met meerdere dragende krachten in zijn selectie. Het zou gaan om Ryan Bertrand en Nathan Redmond. De manier van coachen van de Fransman staat ter discussie in de spelersgroep. Een aantal ervaren spelers heeft zijn zorgen uitgesproken aan director of football Les Reed. Bovendien zijn er grote zorgen dat Virgil van Dijk vertrekt wanneer Puel blijft.

Volgens The Sun ligt de toekomst van Van Dijk al lang en breed vast. Chelsea lijkt de strijd om de centrale verdediger te winnen. The Blues willen op hun beurt Andreas Christensen in de deal betrekken. De Deense verdediger wordt momenteel voor het tweede jaar op rij verhuurd aan Borussia Mönchengladbach en zou volgend jaar de overstap maken naar de Engelse havenstad. Ook Arsenal jaagt op de handtekening van de Nederlander, maar Van Dijk lijkt zijn zinnen te hebben gezet op een overstap naar Stamford Bridge. De ex-speler van FC Groningen en Celtic kampt momenteel met een enkelblessure en komt dit seizoen naar alle waarschijnlijkheid niet meer in actie.

Manchester United moet diep in de buidel tasten om Antoine Griezmann naar Old Trafford te lokken. Volgens The Daily Mail moet er niet alleen een fors transferbedrag worden betaald, de Fransman zou zelf ook duizelingwekkende salariseisen hebben. De aanvaller van Atlético Madrid wil liefst 350.000 euro per week, wat hem de best betaalde speler van de Premier League zou maken. United verwacht echter wel dat de huidige grootverdiener, Wayne Rooney, aankomende zomer vertrekt. De 31-jarige aanvaller staat in de nadrukkelijke belangstelling van zijn jeugdliefde Everton.

De wegen van Arsenal en Mesut Özil zullen aankomende zomer scheiden, althans dat meldt The Daily Mail. De club uit Noord-Londen twijfelt aan de inzet van de 28-jarige Duitser en voelt er niks voor om zijn contract te verbeteren. De ex-speler van Real Madrid ligt nog vast tot 2018 bij The Gunners, maar de middenvelder krijgt dit seizoen de nodige kritiek te verwerken. Özil scoorde dit seizoen zeven keer en leverde zeven assists. In het seizoen hiervoor leverde hij maar liefst negentien beslissende passes.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.