Transferdagboek 11/05: Conte, Honda en Vermaelen

Reacties
Transferdagboek 11/05: Conte, Honda en Vermaelen
Alleen in een paar kleine voetballanden is de transfermarkt momenteel nog open. Daarom blikken we in het Transferdagboek alvast vooruit naar komende zomer, waarin er ongetwijfeld veel gaat gebeuren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Thomas Vermaelen staat mogelijk voor een terugkeer naar de Premier League. De 31-jarige verdediger staat volgens The Mirror namelijk in de belangstelling van Watford, dat hem volgend seizoen graag wil huren. De ex-Ajacied staat nog onder contract bij Barcelona, dat hem deze jaargang uitleent aan AS Roma dat niet van plan is om hem permanent in te lijven.

Keisuke Honda lijkt gezien zijn aflopende contract bezig aan zijn laatste maanden bij AC Milan. Er was al belangstelling vanuit de Verenigde Staten voor de ex-speler van VVV-Venlo, maar ook een transfer naar Spanje is een optie. Het naar de Primera División gepromoveerde Levante ziet de komst van de 31-jarige Japanner namelijk wel zitten, meldt Super Deporte.

Antonio Conte wordt al tijden gelinkt aan een overstap naar Internazionale en de geruchten zijn na het ontslag van Stefano Pioli bij de Milanese club alleen maar toegenomen. De manager van Chelsea trekt zich echter niets aan van alle commotie. ‘Ik heb nog een contract voor twee jaar bij Chelsea. Ik concentreer me net als mijn spelers alleen op de titelrace.’

Wie wél al maanden in verband wordt gebracht met een overstap naar Barcelona is Philippe Coutinho. De sterspeler van Liverpool heeft volgens Sport nu een overeenkomst bereikt met de regerend Spaanse kampioen. De Braziliaanse spelmaker zette in januari echter nog zijn krabbel onder een contract tot 2022, zonder uitkoopclausule. 'Hij zal dus zo'n vierhonderd miljoen euro moeten kosten', grapte manager Jürgen Klopp al woensdag.

De verbintenis van Pablo Zabaleta bij Manchester City komt komende zomer ten einde en daar hoopt West Ham United van te profiteren. Volgens The Sun bereidt de club uit Londen een behoorlijk lucratieve aanbieding voor. Zabaleta zou zo'n honderdduizend pond per week kunnen opstrijken bij The Hammers. Het zou de 32-jarige Argentijn moeten verleiden City na negen jaar te verlaten.

Waar Zabaleta mogelijk vertrekt, hoopt City-manager Pep Guardiola een oude bekende naar Manchester te halen. Middlesbrough-doelman Victor Valdés moet volgens ESPN de concurrentie aangaan met de tegenvallende Claudio Bravo en Willy Caballero. Guardiola en Valdés werkten tussen 2008 en 2012 succesvol samen bij Barcelona en de sluitpost zou na de degradatie van Boro op zoek zijn naar een nieuwe werkgever.

Vervolgt Claudio Ranieri zijn carrière in Frankrijk? France Football weet te melden dat de Italiaan in beeld is bij Olympique Nice als vervanger van Lucien Favre. De Zwitser, die de Zuid-Fransen dit seizoen naar een knappe derde plaats heeft geleid, zou in de belangstelling staan van verschillende Duitse topclubs en daardoor niet te behouden zijn voor Nice. Volgens The Daily Mirror prefereert Ranieri een terugkeer in de Premier League. Southampton en West Ham United zouden opties zijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.