Transferdagboek 07/05: Agüero, Vinícius Júnior, Baldé en Kovacic

Reacties
Transferdagboek 07/05: Agüero, Vinícius Júnior, Baldé en Kovacic
Alleen in een paar kleine voetballanden is de transfermarkt momenteel nog open. Daarom blikken we in het Transferdagboek alvast vooruit naar komende zomer, waarin er ongetwijfeld veel gaat gebeuren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Volgens The Sun staat Sergio Agüero voor een beladen overstap. De Argentijnse spits schiet al jaren met de scherp in de Premier League, maar sinds Pep Guardiola het roer overnam bij Manchester City, is zijn positie lang niet altijd een zekerheid. José Mourinho wil van de situatie gebruikmaken en de 28-jarige aanvaller naar Manchester United lokken. Volgens de Britse krant hangt er aan Agüero een prijskaartje van 65 miljoen euro. De Argentijn maakte achttien goals in het huidige Premier League-seizoen en ook de Braziliaanse aankoop Gabriel Jesus rammelt aan de poort.

Het Braziliaanse wonderkind Vinícius Júnior verkiest een toekomst bij Real Madrid boven een overstap naar Barcelona, althans dat meldt de Braziliaanse krant Globesporte. De Madrilenen maken liefst 45 miljoen euro aan zijn huidige club Flamengo. Inclusief bonussen kan de deal oplopen tot een bedrag van 61 miljoen euro. Volgens de Braziliaanse berichtgeving zal de zestienjarige aanvaller pas in 2018 aansluiten bij de selectie van De Koninklijke. Dan is de parel van het Braziliaanse voetbal - zoals hij wordt genoemd - nog steeds pas achttien jaar oud.

Sevilla jaagt op de handtekening van Lazio Roma-aanvaller Keita Baldé. Volgens het Spaanse AS is de club uit Andalusië zelfs al bijna rond met de 22-jarige Spaans-Senegalese voetballer. In het huidige Serie A-seizoen maakte de buitenspeler al dertien doelpunten, waarmee hij ook de interesse wekte van Juventus en Manchester United. Het contract van Baldé loopt over een jaar af in Rome en de besprekingen over een verlenging liepen een aantal maanden geleden op niets uit. Dus als de nummer vier van italië nog iets wil verdienen aan de buitenspeler, dan zullen ze hem deze zomer moeten verkopen.

Volgens de zaakwaarnemer van Mateo Kovacic is er geen kans dat de Kroaat aankomende zomer Real Madrid verlaat. De middenvelder kwam in 2015 voor dertig miljoen euro over van Internazionale. Volgens de geruchten proberen AC Milan en AS Roma de 23-jarige Kovacic te verleiden tot een terugkeer naar de Serie A. Kovacic heeft nog een contract tot 2021 in de Spaanse hoofdstad en volgens zijn belangenbehartiger, Nikky Vuksan, is het daarom uitgesloten dat de middenvelder Bernabéu verlaat.

De strijd om Ross Barkley wordt steeds heviger. De toekomst van de spelmaker bij het Everton van Ronald Koeman is namelijk onzeker. Het contract van de 23-jarige Engelsman loopt in de zomer van 2018 af en volgens Engelse media heeft hij zijn zinnen gezet op Champions League-voetbal. Sky Sports meldt dat twee clubs serieus in de race zijn om de middenvelder te halen: Arsenal en Tottenham Hotspur, waarbij Spurs de favoriet is. Overigens liet Koeman zaterdag in de uitwedstrijd tegen Swansea City (1-0 nederlaag) Barkley nog op de bank beginnen.

Als geen ander heeft Antonio Conte als ex-coach van Juventus en voormalig bondscoach de Italiaanse markt natuurlijk in beeld. De Chelsea-manager heeft volgens The Daily Mirror zijn pijlen nu gericht op Domenico Berardi, de 22-jarige sterspeler van Sassuolo. Berardi moet op Stamford Bridge gaan concurreren met onder anderen Pedro.

We blijven even in Londen, want West Ham United wil namelijk een dubbelslag slaan. Althans, dat is wat The Sunday Express schrijft. The Hammers willen het al gedegradeerde Sunderland van zijn beste spelers beroven. Jordan Pickford, de 23-jarige Engelsman, moet de nieuwe keeper worden bij de ploeg van manager Slaven Bilic. De vraagprijs bedraagt naar schatting vijftien tot twintig miljoen euro. Voor Jermain Defoe (34) hoeft West Ham minder diep in de buidel te tasten. Vanwege een clausule kan de ex-spits van de Londenaren na de degradatie transfervrij vertrekken bij Sunderland.

Overigens is het niet zeker dat Bilic komend seizoen nog manager is in het London Stadium. Gedurende het huidige seizoen waren er al geruchten over een vertrek van de 48-jarige Kroaat bij West Ham en de uitweg lijkt nu te leiden naar Istanbul. Daar kan Bilic volgens diezelfde The Sunday Express namelijk de opvolger van Dick Advocaat worden bij Fenerbahçe. Voor de coach zou het een terugkeer naar Turkije betekenen. Bilic had tussen tussen 2013 en 2015 twee seizoenen de leiding over Besiktas.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.