Transferdagboek 12/05: Bale, Willian, De Rossi en Vardy

Reacties
Transferdagboek 12/05: Bale, Willian, De Rossi en Vardy
Het einde van de competities nadert. Dat betekent dat veel clubs al bezig zijn met de selectie voor volgend seizoen en er dagelijks veel geruchten circuleren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

José Mourinho heeft bij het bestuur van Manchester United aangegeven dat de Braziliaan Willian de hoogste prioriteit heeft als versterking voor aankomend seizoen. Dat meldt de Engelse krant Metro. Volgens de Portugese manager is de aanvaller van Chelsea een realistischer transferdoelwit dan Real Madrid-aanvaller Gareth Bale. Mourinho werkte eerder al samen met de Braziliaan op Stamford Bridge. The Independent schrijft daarentegen weer dat Bale wel degelijk openstaat voor een transfer naar Old Trafford.

Sommige zaken zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, zo ook Daniele De Rossi en AS Roma. In gesprek met Sky Sports Italia heeft de geboren Romein toch twijfel gezaaid over zijn toekomst. 'Of ik bij Roma blijf? Dat weet ik nog niet. Ik heb nog niet besloten wat ik volgend jaar ga doen', aldus de 33-jarige De Rossi. Het contract van de Italiaan loopt aan het einde van het seizoen af in Rome. De middenvelder debuteerde in 2001 in het eerste elftal van de Serie A-club.

Volgens Sky Sports heeft Atlético Madrid interesse in Leicester City-spits Jamie Vardy. Er hebben nog geen officiële gesprekken plaatsgevonden tussen de Engelsman en de Madrilenen. De dertigjarige aanvaller was trefzeker in het Champions League-treffen tussen beide ploegen. Vardy had met 24 goals een grote bijdrage in het kampioenssprookje van Leicester. Dit seizoen staat de teller op twaalf Premier League-doelpunten.

Manchester United en Arsenal jagen op de handtekening van Atlético Madrid-verdediger José María Giménez. Volgens berichtgeving van The Daily Mail zijn beide Premier League-clubs bereid om de clausule van 66 miljoen euro in het contract van de Uruguayaanse verdediger te betalen. Eerder deze week werd de 22-jarige speler uitgeschakeld in de halve finale van de Champions League door Real Madrid.

Schalke 04 kan ook volgend seizoen beschikken over Yevhen Konoplyanka. De 27-jarige Oekraïner werd gedurende het huidige seizoen gehuurd van Sevilla, maar volgens AS wordt hij deze zomer definitief ingelijfd. In zeventien Bundesliga-optredens maakte Konoplyanka één treffer. De formatie uit Gelsenkirchen bezet momenteel de tiende plaats in de Duitse competitie.

In de zoektocht naar versterkingen om geen slecht figuur te slaan in de Premier League is Brighton & Hove Albion uitgekomen bij Lucas Leiva. Dat meldt althans The Daily Mirror. Het contract van de dertigjarige Braziliaan met Liverpool loopt deze zomer af en van een nieuwe verbintenis is vooralsnog geen sprake. Lucas, die al tien jaar uitkomt voor The Reds, wil komend seizoen vaker aan spelen toekomen. Brighton & Hove Albion debuteert komend seizoen in de Premier League.

'Pierre-Emerick Aubameyang van Borussia Dortmund naar Paris Saint-Germain' is een grijsgedraaid gerucht dat steeds concretere vormen aan begint te nemen. Sport Bild bericht deze week dat er steeds meer seinen op groen komen te staan. PSG is bereid om zeventig miljoen euro neer te tellen voor de 27-jarige aanvaller uit Gabon, een bedrag waarin Dortmund zich kan vinden. Aubameyang ziet een overgang helemaal zitten, mede omdat zijn beste vrienden én zijn kapper domicilie houden in de Franse hoofdstad.

Arsenal probeert de komende weken, naast het verlengen van het Champions League-abonnement, Álvaro Morata warm te maken voor een overstap naar Londen. De 24-jarige Spanjaard is bij Real Madrid de vaste stand-in van Karim Benzema en zou azen op meer speeltijd. Ook Manchester United en Chelsea zitten volgens The Sun achter Morata aan, wiens transferwaarde door Real Madrid zou zijn bepaald op zestig miljoen euro.

Juventus is ondanks het huidige topseizoen voornemens de selectie een nieuw likje verf te geven. Volgens de Corriere dello Sport mag trainer Massimiliano Allegri komend seizoen voor 126 miljoen euro aan aankopen doen. Als het aan de oefenmeester ligt, verhuizen in de zomer Mattia De Sciglio (AC Milan), André Gomes (Barcelona) en Douglas Costa (Bayern München) naar Turijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.