Transferdagboek 14/05: Conte, Mahrez en Van Dijk

Reacties
Transferdagboek 14/05: Conte, Mahrez en Van Dijk
Het einde van de competities nadert. Dat betekent dat veel clubs al bezig zijn met de selectie voor volgend seizoen en er dagelijks veel geruchten circuleren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Chelsea is van plan om Antonio Conte financieel te belonen voor het werk dat de Italiaan deze jaargang heeft verricht. De kersverse Engelse kampioen wil onder meer het salaris van de manager bijstellen, zo weet The Daily Telegraph. Momenteel moet Conte rond zien te komen van een jaarinkomen van 7,7 miljoen euro, een bedrag dat lager ligt dan dat van zijn collega's in de top van de Premier League. Internazionale zou Conte willen lokken met een jaarsalaris dat tegen de vijftien miljoen euro aanschurkt. Om een toenaderingspoging van de Serie A-club te voorkomen, wil Chelsea zo snel mogelijk om tafel met Conte.

Een ander lokkertje om Conte te behouden is het investeren in de selectie. The Guardian weet dat de Chelsea-manager deze zomer kan rekenen op een transferbudget van liefst tweehonderd miljoen pond, bijna 240 miljoen euro. Romelu Lukaku (Everton), Alexis Sánchez (Arsenal), Virgil van Dijk (Southampton) en Tiemoué Bakayoko (AS Monaco) zijn de voornaamste targets van Conte en consorten.

Ook bij Arsenal gaat het een en ander gebeuren in de zomer, zoals het een Premier League-club met ambitie betaamt. De belangrijkste doelwitten luisteren naar de naam Riyad Mahrez (Leicester City) en Ben Gibson (Middlesbrough), zo heeft The Daily Express opgevangen. Met name het binnenhalen van Mahrez belooft lastig te worden, omdat ook Paris Saint-Germain meer dan gecharmeerd is van de dribbelaar uit Algerije. Volgens de tabloid is het verder een kwestie van tijd totdat Arsène Wenger zijn contract verlengt.

Als we The Sun mogen geloven, moet Leicester City alles in het werk stellen om Wes Morgan te behouden. Newcastle United-manager Rafael Benítez zou zijn bestuur namelijk de opdracht hebben gegeven een bod uit te brengen op de 33-jarige verdediger van The Foxes. Newcastle United dwong dit seizoen promotie af naar de Premier League, maar in de laatste duels van de Championship-jaargang maakte de defensie een labiele indruk.

Er gaat geen persconferentie voorbij of Diego Simeone krijgt vragen over zijn toekomst op zich afgevuurd. De trainer van Atlético Madrid benadrukte zaterdag in aanloop naar het competitieduel met Real Betis dat hij gewoon een contract tot medio 2018 heeft. 'We hebben hier al zo vaak over gesproken… Ik hoef helemaal niets op te helderen. Het belangrijkste is dat we de derde plaats veiligstellen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.