Transferdagboek 08/06: Valbuena, Donnarumma en Ibrahimovic

Reacties

De transferzomer van 2017 kan weleens historisch worden. Premier League-clubs zijn rijker dan ooit, de Bundesliga profiteert van een nieuwe televisiedeal en ook AC Milan, Internazionale en Barcelona hebben al investeringen in de selectie aangekondigd. In het Transferdagboek volgen we alles op de voet. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks op meerdere momenten in deze rubriek.

Transferdagboek 08/06: Valbuena, Donnarumma en Ibrahimovic

Het ziet ernaar uit dat Memphis Depay een concurrent minder krijgt bij Olympique Lyon. Mathieu Valbuena is namelijk op weg naar Fenerbahçe. De 32-jarige Fransman was dit seizoen lang niet altijd meer zeker van een basisplaats bij de nummer vier van de Ligue 1 en heeft volgens BeIN Sports al een akkoord met Fener.

AC Milan heeft met Gianluigi Donnarumma één van de meest getalenteerde tieners van Europa in huis en dus is de club er alles aan gelegen de doelman binnenboord te houden. Donnarumma heeft een aanbod met een jaarsalaris van 4,5 miljoen euro voorlopig naast zich neergelegd, want zaakwaarnemer Mino Raiola heeft andere plannen. Volgens Mediaset Premium heeft Raiola zijn cliënt aangeboden bij Real Madrid.

Héctor Bellerín wordt al weken in verband gebracht met een transfer naar Barcelona. De 22-jarige rechtsachter doorliep de jeugdopleiding van Barça en groeide de afgelopen jaren bij Arsenal uit tot een vaste waarde. Barcelona, dat het vertrek van Dani Alves naar Juventus nooit echt adequaat heeft kunnen opvangen, zou Bellerín al bijna binnen hebben. Bellerín reageert op zijn Twitter-account op de geruchten met een verzoek: 'Geloof niet alles dat je leest.'

Mamadou Sakho lijkt bij Liverpool op een dood spoor te zitten. De Franse verdediger werd het afgelopen seizoen door The Reds verhuurd aan Crystal Palace en maakte daar indruk. Tottenham Hotspur hoopt de 27-jarige stopper voor een spotprijsje over te nemen. Liverpool is echter niet van plan om de persona non grata voor een appel en een ei te laten gaan. Sakho zou zo'n dertig miljoen pond op moeten leveren.

Diego Costa stuurde donderdagochtend nadrukkelijk aan op een vertrek bij Chelsea. De 28-jarige Spanjaard zou het liefst terugkeren bij Atlético Madrid, maar de Madrilenen mogen het komende half jaar geen nieuwe spelers inschrijven vanwege het transferverbod. AC Milan hoopt volgens Sky Sports te profiteren van de situatie. De Milanezen, die bezig zijn aan een flinke renovatie van de selectie. Costa's zaakwaarnemer Jorge Mendes heeft al gesproken met vertegenwoordigers van Milan over de Chelsea-spits, maar ook over Real Madrids James Rodríguez en FC Porto-aanvaller André Silva.

Het is zeer de vraag of we Zlatan Ibrahimovic volgend jaar nog in actie kunnen zien voor Manchester United. De 35-jarige Zweed kende een indrukwekkend debuutjaar in Engeland, maar liep in april een zware knieblessure op. De verwachting is dat hij pas in 2018 weer inzetbaar is. Aangezien Ibrahimovic een astronomisch salaris verdient, hebben The Red Devils grote twijfels over het lichten van de optie in zijn aflopende verbintenis, zo weet Sky Sports.

Met de mogelijke transfers van Costa en Ibrahimovic lijkt de spitsencarrousel in Europa weer een flinke draai te gaan krijgen. Eén van de spelers die nadrukkelijk in verband wordt gebracht met zowel Chelsea als Manchester United is Andrea Belotti. De Torino-spits kende met 26 Serie A-treffers een ijzersterk seizoen, maar heeft een gigantisch prijskaartje om zijn nek hangen. Voorzitter Urbano Cairo liet een clausule van honderd miljoen euro in zijn contract opnemen en benadrukte donderdag nog maar eens dat hij daar aan vast zal houden. 'Ik ben absoluut niet van plan hem te verkopen. Clubs die hem tóch willen halen zullen honderd miljoen euro op tafel moeten leggen', aldus Cairo tegen Premio Socrate.

Het prijskaartje van Torino-spits Andrea Belotti: honderd miljoen euro.
Het prijskaartje van Torino-spits Andrea Belotti: honderd miljoen euro.

De langverwachte contractverlenging tussen Lionel Messi en Barcelona zit er nu toch echt aan te komen. Marca meldt dat de Argentijnse superster snel zijn handtekening zet onder een contract dat hem tot 2021 of 2022 in Catalonië houdt. De details van de verbintenis worden nu ingevuld, naar verluidt komt er een clausule in het contract te staan waardoor Messi alleen voor een bedrag van 400 miljoen euro kan vertrekken bij Barcelona.

David Neres werd in de winterse transferperiode de duurste buitenlandse aankoop in de clubhistorie van Ajax, maar de Braziliaan had ook graag bij São Paulo willen blijven. 'Ik wilde daar geschiedenis schrijven, maar ik werd verkocht', vertelt de aanvaller bij ESPN Brasil. Ajax betaalde liefst twaalf miljoen euro voor de rechtsbuiten, die in de tweede seizoenshelft tot twaalf wedstrijden en drie doelpunten kwam in de hoofdmacht van de Amsterdammers.

Nu Virgil van Dijk geen optie meer is voor Liverpool, richt de nummer vier van de Premier League de pijlen op een andere Nederlander. Lazio hoopt dat hij verlengt, maar Stefan de Vrij kan ook naar Engeland verkassen. Liverpool is op zoek naar versterkingen in de defensie en volgens Sky Sports is de club van trainer Jürgen Klopp uitgekomen bij De Vrij. Lazio verlangt naar verluidt 35 miljoen euro voor de international van het Nederlands elftal.

Ook op aanvallend gebied wil Liverpool zich versterken, daarbij wordt de naam van Marco Asensio genoemd door Spaanse media. Diario Gol schrijft dat de Engelse ploeg een bod van 50 miljoen euro heeft uitgebracht op de flankspeler. Het is maar de vraag of Real Madrid de 21-jarige wil laten gaan. Ondanks geringe speeltijd dit seizoen groeide Asensio uit tot publiekslieveling. Hij scoorde drie keer in de Champions League-campagne, waaronder de 1-4 in de finale tegen Juventus.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.