Transferdagboek 05/06: Bayern-duo, De Vrij, Svilar en Philipp

Reacties

De transferzomer van 2017 kan weleens historisch worden. Premier League-clubs zijn rijker dan ooit, de Bundesliga profiteert van een nieuwe televisiedeal en ook AC Milan, Internazionale en Barcelona hebben al investeringen in de selectie aangekondigd. In het Transferdagboek volgen we alles op de voet. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks op meerdere momenten in deze rubriek.

Transferdagboek 05/06: Bayern-duo, De Vrij, Svilar en Philipp

Het wemelt al maanden van de geruchten rondom Stefan de Vrij, maar zijn werkgever Lazio legt zich absoluut niet zomaar neer bij een vertrek van de Nederlandse verdediger. Zijn contract loopt na komend seizoen af, maar de Italianen hebben volgens Corriere dello Sport nog altijd de hoop dat De Vrij een nieuwe verbintenis ondertekent. Om daarvoor te zorgen, wil Lazio een gelimiteerde transfersom van 30 miljoen euro toevoegen. Zo zou hij altijd nog kunnen vertrekken voor een vastgesteld bedrag. Geïnteresseerde clubs lijken echter allemaal te schrikken van de blessuregevoeligheid van De Vrij, waardoor een concrete aanbieding voor hem er nog altijd niet is geweest.

Mile Svilar is pas zeventien jaar oud, maar de doelman van Anderlecht kan al rekenen op interesse van de crème de la crème van het Engelse voetbal. Zo willen Arsenal, Chelsea én Manchester United de jonge Belg naar verluidt inlijven. Dat zou volgens Voetbal België dan wel samenhangen met de situatie van Matz Sels. Die andere Belgische keeper mag namelijk vertrekken bij Newcastle United, en zou richting Anderlecht trekken, waardoor de situatie van Svilar bij Paars-Wit er niet rooskleuriger op wordt. In dat geval zou hij een transferverzoek indienen, en ligt er voor hem een overstap naar de top van de Premier League in het verschiet.

Mocht de overgang van Peter Bosz naar Borussia Dortmund definitief doorgang vinden - en daar begint het inmiddels toch wel heel erg op te lijken - dan kan de Nederlandse trainer zich verheugen op een samenwerking met Maximilian Philipp. Boulevardblad Bild meldt namelijk dat BVB de vleugelaanvaller van SC Freiburg de overstap maakt naar het Signal Iduna Park. De 23-jarige Philipp heeft een gelimiteerde transfersom van 20 miljoen euro in zijn contract staan, en dat bedrag zou Dortmund met liefde en plezier willen overmaken.

Het verblijf van Douglas Costa en Renato Sanches bij Bayern München is vooralsnog geen onverdeeld succes. De 26-jarige Braziliaan is ook in zijn tweede seizoen in Beieren niet uitgegroeid tot een onmisbare schakel, terwijl de pas negentienjarige Portugees in zijn eerste jaar nog niet écht wist te overtuigen. Het duo zou derhalve mogen vertrekken voor een totaalbedrag van zo'n 74 miljoen euro. In het geval van Sanches zou vooral José Mourinho (eveneens Portugees) namens Manchester United op het vinkentouw zitten, terwijl Antonio Conte bij Chelsea wel oren zou hebben naar de komst van Douglas Costa, zo meldt The Sun.

Volgens zaakwaarnemer Philippe Lamboley heeft Anthony Martial geen enkele intentie om komende zomer te vertrekken bij Manchester United. De 21-jarige Fransman kwam in 2015 over van AS Monaco en kende met zeventien Premier League-treffers een uitstekend debuutseizoen onder Louis van Gaal. Nu José Mourinho de honneurs waarneemt op Old Trafford, is hij lang niet altijd verzekerd van een basisplaats. De jonge aanvaller wordt hierdoor in verband gebracht met Paris Saint-Germain en ook ging het gerucht dat West Ham United wilde stunten met een transfer van Martial. Tegenover Journal du Dimanche zei zijn zaakwaarnemer: 'Martial heeft nog een tweejarig contract en er is geen reden voor hem om United te verlaten.'

Wojciech Szczesny vervolgt zijn carrière mogelijk bij Juventus. Volgens Sky Sports gaat De Oude Dame een bedrag van zestien miljoen euro neertellen voor de doelman van Arsenal. Het afgelopen seizoen werd de Poolse goalie verhuurd aan AS Roma. In eerste instantie zal hij als stand-in voor Gianluigi Buffon fungeren. Van de 39-jarige Italiaan wordt verwacht dat hij volgend seizoen, wanneer zijn contract afloopt, een punt achter zijn carrière zet.

Ousmane Dembélé lijkt komende zomer Borussia Dortmund te verlaten, althans dat meldt het Spaanse Mundo Deportivo. Volgens de krant staat de rappe aanvaller voor een overstap naar Barcelona. Het vertrek van Thomas Tuchel en het mogelijke vertrek van Pierre-Emerick Aubameyang hebben de twintigjarige Fransman overtuigd zijn toekomst elders te vervolgen.

Ronald Koeman heeft zijn pijlen bij Everton gericht op Queens Park Rangers-supertalent Josh Bowler. Volgens Sky Sports heeft de achttienjarige aanvaller maandagochtend een nieuw contract op Loftus Road naast zich neergelegd. The Toffees brachten eerder een bod uit van 3,5 miljoen euro uit op de Engelsman, maar dit was te weinig in de ogen van de Londense club.

Volgens The Daily Star is Manchester City hard op weg om Kyle Walker over te nemen van Tottenham Hotspur. De Britse krant meldt dat The Citizens liefst 46 miljoen euro betalen voor de Engelse rechtsback. Eerder haalde Pep Guardiola al doelman Ederson Santana de Moraes en middenvelder Bernardo Silva naar het Etihad Stadium.

Fabio Borini keert mogelijk terug naar zijn vaderland Italië. Na de kansloze degradatie met Sunderland wil de aanvaller weer een frisse start maken. Fiorentina, AC Milan en Lazio Roma willen de 26-jarige Italiaan terug naar de Serie A halen. In 2012 maakte de aanvaller de overstap naar Liverpool, maar op Anfield kon hij nooit echt overtuigen. Bij Sunderland was de international van waarde, maar na vijf jaar in Engeland lijkt hij nu terug te keren naar Italië.

Lazio heeft zich ook gemengd in de strijd om Marco van Ginkel. Wanneer Lucas Biglia naar AC Milan vertrekt, moet de 24-jarige middenvelder volgens Corriere dello Sport zijn opvolger worden. Eerder werd de Oranje-international al door Chelsea verhuurd aan het Italiaanse AC Milan. Aankomende zomer lonkt er dus opnieuw een avontuur in de Serie A.

Internazionale is best bereid Mauro Icardi te verkopen, maar dan moet een eventuele koper wel 110 miljoen euro neertellen. Volgens Corriere della Sera zouden Manchester United, Chelsea en Paris Saint-Germain het enorme bedrag kunnen ophoesten. De Argentijnse aanvaller scoorde liefst 81 keer in 156 Serie A-wedstrijden.

Lang werd er gedacht dat er komende zomer een einde zou komen aan het huwelijk tussen Real Madrid en Isco. Tegenover Antena 3 liet de Spaanse middenvelder weten dat er geen beterere plek bestaat om te voetballen dan bij De Koninklijke. De ex-speler van Valencia en Málaga hoopt zijn tot 2018 lopende contract open te breken. Afgelopen zaterdag pakte Isco de Champions League door in de finale in Cardiff te winnen van Juventus (1-4).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.