Transferdagboek 03/06: Özil, Sánchez, Sandro en Dembélé

Reacties

De transferzomer van 2017 kan weleens historisch worden. Premier League-clubs zijn rijker dan ooit, de Bundesliga profiteert van een nieuwe televisiedeal en ook AC Milan, Internazionale en Barcelona hebben al investeringen in de selectie aangekondigd. In het Transferdagboek volgen we alles op de voet. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks op meerdere momenten in deze rubriek.

Transferdagboek 03/06: Özil, Sánchez, Sandro en Dembélé

Mesut Özil en Alexis Sánchez komen nog minimaal één seizoen uit voor Arsenal. Dat garandeert Arsenal-manager Arsène Wenger in gesprek met beIN Sports. De verbintenis van zowel de Duitse als de Chileense smaakmaker loopt al in 2018 af en een contractverlenging hangt nog niet in de lucht. 'Ze zullen in elk geval deze zomer blijven, hopelijk kunnen we de contracten verlengen', aldus Wenger, die zelf wél overeenstemming bereikte over een nieuwe verbintenis. 'Of ze anders worden verkocht? Nee, je kunt het team niet zwakker maken. Je wilt juist sterker worden.'

AC Milan en Celtic voeren onderhandelingen over een transfer van Moussa Dembélé. Althans, dat bericht Sky Sports. De twintigjarige Fransman kwam afgelopen zomer voor een prikkie naar The Bhoys en had met 32 goals een levensgroot aandeel in het winnen van de Schotse Treble door Celtic. Het is nog niet bekend voor welk bedrag Celtic bereid is afscheid te nemen van Dembélé, wiens verbintenis doorloopt tot medio 2020.

Sandro Ramírez wordt naar alle waarschijnlijkheid de eerste zomeraankoop van Atlético Madrid. Al moeten we eigenlijk zeggen: winteraankoop. Door de FIFA-straf mogen de Rojiblancos namelijk pas in januari spelers vastleggen. Volgens de krant Marca heeft Sandro, die afgelopen seizoen veertien competitietreffers maakte namens Málaga, zaterdag een medische keuring ondergaan bij Atlético. De pas 21-jarige aanvaller had een gelimiteerde transfersom van zes miljoen euro laten opnemen in zijn Málaga-contract.

Fernando Torres kan in Mexico aan de slag. Cruz Azul wil de spits van Atlético Madrid aantrekken als nieuwe aanvalsleider, meldt Marca. Trainer Paco Jémez ziet in El Niño de ideale versterking voor zijn ploeg. De krant meldt dat een delegatie van Cruz Azul komende woensdag naar Spanje vliegt in de hoop Torres te overtuigen om naar Mexico te komen. De 33-jarige Torres ligt nog een seizoen vast bij Atlético.

Nu de kersverse Barcelona-trainer Ernesto Valverde heeft aangegeven dat Arda Turan een nieuwe club mag zoeken, is Arsenal er als de kippen bij om de Turkse aanvallende middenvelder over te nemen. De Turkse krant Haberturk meldt dat The Gunners de zaakwaarnemer van Arda al hebben benaderd. De dertigjarige Arda kwam in de zomer van 2015 over van Atlético Madrid, maar overtuigde nooit bij Barcelona. Hij ligt nog drie seizoenen vast bij de Catalanen.

Torino lijkt de opvolger van Joe Hart te hebben gevonden. Salvatore Sirigu moet de huurling van Manchester City komend seizoen doen vergeten. Volgens Tuttosport is Torino dicht bij een akkoord met Paris Saint-Germain over de transfer van de dertigjarige doelman. De Italiaan komt in Parijs niet meer in de plannen voor en werd dit seizoen eerst aan Sevilla en later aan Osasuna verhuurd. In Turijn ligt een vierjarig contract voor hem klaar.

Een toptransfer lijkt wel in de maak als het om Alexis Sánchez gaat. De Chileen lijkt niet te gaan verlengen bij Arsenal, waar zijn contract medio 2018 afloopt. Van de drie zeer geïnteresseerde clubs beschikt Bayern München volgens The Daily Mirror over de beste papieren. Arsenal wil namelijk geen zaken doen met Chelsea of Manchester City, waar Sánchez volgens bronnen binnen de club bovenaan het verlanglijstje van Pep Guardiola staat. Vertegenwoordigers van de 28-jarige aanvaller zijn overigens al in München geweest voor de verkennende gesprekken.

Arsenal-supporters kunnen zich dan weer verheugen op de komst van Riyad Mahrez. De 26-jarige dribbelaar van Leicester City mikt op een transfer en zette die wens eerder deze week nog kracht bij met een statement. Arsène Wenger heeft in ieder geval wel interesse. 'We hebben nog geen aanbieding gedaan, maar persoonlijk ben ik zeker gecharmeerd van de speler, ja. Zijn aandeel in de titel van Leicester was enorm. Maar we hebben nog geen aanbieding gedaan. Dat zou kunnen gebeuren, maar misschien ook niet', spreekt de Arsenal-manager vaag tegen beIN Sports.

Zaterdagavond moet het gebeuren voor Gianluigi Buffon, die voor het eerst in zijn rijke loopbaan de Champions League kan winnen. Hoewel er amper tekenen zijn van slijtage bij de 39-jarige doelman, denken Italiaanse media vooruit. Er wordt volop geschreven over het leven na Buffon. Sky Sports Italia beweert dat er al een deal is tussen Juventus en Arsenal over Wojciech Szczesny, die door AS Roma wordt gehuurd van The Gunners. Het gaat om een transfersom van zo'n zestien miljoen euro. De 27-jarige doelman wordt dan in Turijn klaargestoomd om Buffon op te volgen wanneer de legende afscheid neemt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.