Transferdagboek 01/06: Mbappé, Donnarumma en Tello

Reacties

De transferzomer van 2017 kan weleens historisch worden. Premier League-clubs zijn rijker dan ooit, de Bundesliga profiteert van een nieuwe televisiedeal en ook AC Milan, Internazionale en Barcelona hebben al investeringen in de selectie aangekondigd. In het Transferdagboek volgen we alles op de voet. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks op meerdere momenten in deze rubriek.

Transferdagboek 01/06: Mbappé, Donnarumma en Tello

Een opmerkelijk bericht van het doorgaans betrouwbare L'Equipe: Arsenal zou een bod van liefst honderd miljoen hebben gedaan op Kylian Mbappé. De achttienjarige aanvaller van AS Monaco moet de voorhoede van Arsenal voor de komende jaren van extra kwaliteit voorzien. Mbappé, die dit seizoen zijn grote doorbraak kende bij Monaco, geniet naar verluidt ook interesse van Manchester City en Real Madrid. Arsenal heeft op papier weinig kans, want The Gunners spelen komend seizoen geen Champions League-voetbal. 

AC Milan doet er alles aan om doelman Gianluigi Donnarumma zo lang mogelijk voor de club te behouden. De pas achttienjarige Italiaan tekent volgens Italiaanse media binnenkort een nieuw contract, waarmee hij 4,5 miljoen euro per jaar gaat verdienen. Donnarumma, die dit seizoen 38 competitieduels keepte, ligt nog maar tot 2018 vast in Milaan.

Fiorentina hoopt Cristian Tello naar verluidt nog steeds definitief in te lijven. De Italianen besloten onlangs geen gebruik te maken van de optie tot koop in het huurcontract van de Barcelona-aanvaller, maar dat betekent niet dat alle interesse als sneeuw voor de zon is verdwenen. Het Spaanse Sport meldt dat Fiorentina de vraagprijs van acht miljoen euro te hoog vindt voor Tello, die afgelopen seizoen vier keer scoorde in 42 wedstrijden. Ondertussen zouden ook AC Milan en Napoli als kapers op de kust liggen voor de 25-jarige Spanjaard.

Manchester City is dicht bij de felbegeerde handtekening van Benjamin Mendy, zo meldt Sky Sports. Ook Liverpool mengde zich nog even in de strijd om de Monaco-verdediger, maar City lijkt aan het langste eind te trekken. Mendy is pas bezig aan zijn eerste seizoen bij Monaco, dat hem afgelopen zomer overnam van Olympique Marseille. De Fransman speelde dit seizoen 39 wedstrijden voor Monaco.

De overstap van Viktor Fischer van Ajax naar Middlesbrough kan allerminst worden gezien als een gelukkige. De Deense aanvaller kwam afgelopen seizoen tot slechts zes basisplaatsen in de Premier League. Celtic schijnt naast enkele Nederlandse clubs interesse te hebben de voormalig Ajacied te verlossen. Maar het is nog wachten tot het gedegradeerde Boro een nieuwe manager heeft en of die toekomst ziet in de 22-jarige Fischer.

De 36-jarige Thomas Buffel staat aan het einde van zijn carrière. De voormalig Feyenoorder speelde woensdag mogelijk zijn laatste duel voor RC Genk. 'Het klopt dat mijn contract afloopt. Daarom zullen we moeten samenzitten', zei Buffel na de nederlaag tegen KV Oostende. 'Er zijn nog enkele clubs concreet, maar er is nog niks beslist. Als ik blijf, zullen de supporters de doorslag geven. Zij zijn fantastisch. Het heeft altijd geklikt tussen ons. Jammer genoeg heb ik ze geen Europees voetbal kunnen schenken.'

Anthony Modeste heeft zich met zijn 25 goals begeerd gemaakt. Maar bij 1. FC Köln rekenen ze erop dat hun spits komend seizoen de Europese rentree van Die Geissbocken na 25 jaar meemaakt. 'Er is maar één plan en dat vertelt dat hij een langlopend contract heeft bij ons. Een concreet bod is er ook niet binnengekomen', aldus technisch manager Jörg Schmadtke tegen Bild.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.