Transferdagboek 26/05: Diego Costa, Keita Baldé en Di María

Reacties

Het einde van de competities nadert. Dat betekent dat veel clubs al bezig zijn met de selectie voor volgend seizoen en er dagelijks veel geruchten circuleren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 26/05: Diego Costa, Keita Baldé en Di María

In de zomerse transferperiode werd Paul Pogba nog de duurste speler ter wereld, hij kan een jaar later opgevolgd worden door Diego Costa. Rondom de interesse van Tianjin Quanjian worden al bedragen genoemd. Volgens de Daily Mail heeft de Chinese club 87 miljoen euro over voor Diego Costa. Minder dan de 105 miljoen die voor Pogba werd neergelegd, maar China is klaar met alle topspelers die voor grote bedragen naar Azië komen. De Chinese overheid gooit over het transferbedrag van Diego Costa een belasting van honderd procent heen. Hiermee zou de totale transfersom voor Tianjin Quanjian 174 miljoen euro bedragen.

Keita Baldé moet de aanvallende linie van Atlético Madrid komen versterken. AS meldt dat de flankspeler van Lazio een vertrek naar La Liga wel ziet zitten. Keita werd geboren in Spanje maar komt uit voor het nationale elftal van Senegal. De afgelopen twee seizoenen miste de linksbuiten slechts een handvol competitiewedstrijden voor Lazio, deze jaargang was hij verantwoordelijk voor zestien doelpunten in de Serie A. Baldé beschikt in Rome nog over een contract tot medio 2018.

Een andere Keita moet veel geld opleveren voor RB Leipzig. Naby Keïta speelde als middenvelder een cruciale rol in het sterke seizoen van zijn ploeg in de Bundesliga, Leipzig verlangt volgens Sky Sports een kleine zestig miljoen euro voor de kleine Afrikaan. Keita scoorde acht keer in de competitie en behaalde met Leipzig voor het eerst in de clubgeschiedenis de Champions League. Liverpool, dat het miljardenbal via de voorrondes moet zien te bereiken, is naar verluidt geïnteresseerd in Keita.

Een vertrek van Milan Badelj bij Fiorentina is aanstaande, Valencia hoopt de middenvelder uit Kroatië te verleiden. Cadena Ser weet dat de ploeg twaalf miljoen euro overheeft voor de 28-jarige Badelj. Eerder liet de zaakwaarnemer van Badelj al weten dat hij graag vertrekt bij de club uit Florence. Valencia kende een teleurstellend seizoen in La Liga en eindigde als dertiende. Marcelino García staat volgend seizoen als nieuwe trainer voor de spelersgroep. Naar verluidt is ook Mario Lemina (Juventus) in beeld om de selectie van Valencia te versterken.

De Kroatische internationals Milan Badelj en Ivan Perisic kunnen de Serie A verlaten.
De Kroatische internationals Milan Badelj en Ivan Perisic kunnen de Serie A verlaten.

In 2010 werd Internazionale voor het laatst kampioen in Italië en om Juventus bij te blijven hoopt de club uit Milaan Ángel Di María in te lijven. De sterspeler van Paris Saint-Germain moet vijftig miljoen euro kosten, maar Inter kan Ivan Perisic als ruilmiddel gebruiken. Corriere dello Sport schat de waarde van Perisic in op veertig miljoen euro, waardoor de hoge transfersom gedeeltelijk overbrugd kan worden. Inter slaagde er dit seizoen niet in om een plek in de Europa League af te dwingen.

Als we BILD moeten geloven is Pierre-Emerick Aubameyang bezig aan zijn laatste weken als speler van Borussia Dortmund. De aanvaller uit Gabon heeft volgens het Duitse medium namelijk een officieel transferverzoek ingediend bij BVB. Wat de exacte wensbestemming van Aubameyang is, weet BILD niet te melden. De spits uit de opleiding van AC Milan stond in het verleden in de belangstelling van steenrijke clubs uit China, maar wordt ook gelinkt aan een transfer naar een Europese grootmacht.

Vleugelspits Hirving Lozano vervolgt zijn carrière hoogstwaarschijnlijk bij Celta de Vigo. Voor veertien miljoen euro neemt Celta tachtig procent van zijn transferrechten over van Pachuca, schrijft AS. Daarmee komt een einde aan een lange transfersoap rond de Mexicaan, waar PSV ook een bijrolletje in had. Tegenover VI liet technisch manager Marcel Brands onlangs al weten dat de komst van Lozano (21) voor de Brabanders onhaalbaar was.

Er is ook nieuws rond een ander voormalig transferdoelwit van PSV. Volgens BEinsports is er een grote kans dat Galatasaray-dribbelaar Bruma naar de Bundesliga overstapt. RB Leipzig heeft ongeveer vijftien miljoen euro over voor de dribbelaar en de kans is groot dat Galatasaray instemt met een transfer. De 22-jarige Bruma kan dit seizoen uitstekende cijfers overleggen, want in 28 duels liet hij tien doelpunten noteren.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.