Transferdagboek 31/05: Wenger, De Gea, Ibrahimovic en Clasie

Reacties

De transferzomer van 2017 kan weleens historisch worden. Premier League-clubs zijn rijker dan ooit, de Bundesliga profiteert van een nieuwe televisiedeal en ook AC Milan, Internazionale en Barcelona hebben al investeringen in de selectie aangekondigd. In het Transferdagboek volgen we alles op de voet. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks op meerdere momenten in deze rubriek.

Transferdagboek 31/05: Wenger, De Gea, Ibrahimovic en Clasie

Volgens Sky Sports gaat Real Madrid deze zomer weer een poging wagen om David de Gea naar Estadio Santiago Bernabéu te lokken. Het eerste bod van 69 miljoen euro heeft Manchester United naast zich neergelegd. De Spanjaard kwam zes jaar geleden over van Atlético Madrid. In 2015 was de goalie al heel erg dichtbij een overstap naar Los Blancos. Tot dusver slaagde Manchester United erin de doelman binnenboord te houden.

Woensdagmiddag verlengde Arsène Wenger zijn contract met twee seizoenen bij Arsenal. Volgens The Daily Star mag de Fransman komende zomer liefst honderd miljoen euro besteden aan transfers. In 2004 werden The Gunners voor het laatst kampioen van de Premier League. Met een aantal versterkingen wil Le Professeur volgend seizoen een gooi naar de titel doen.

Zlatan Ibrahimovic is van plan om eerst met Manchester United te praten alvorens mogelijk andere aanbiedingen te bestuderen. Dat heeft de 35-jarige aanvaller, wiens contract over een maand afloopt, via zijn zaakwaarnemer Mino Raiola laten weten. Ibrahimovic liep in april een ernstige knieblessure op en mist daardoor sowieso een groot deel van het nieuwe seizoen. 'We willen eerst met Manchester United praten om te zien of hij voor hen nog van waarde kan zijn', zegt Raiola in gesprek met de BBC. ‘Of Zlatan zich goed voelt bij United? Overal waar mijn jongen scoort, voelt hij zich gelukkig.'

De Nederlandse enclave bij Lazio wordt misschien nog wat groter. Volgens Il Corriere dello Sport heeft de club uit Rome interesse in Jordy Clasie van Southampton. De 25-jarige middenvelder speelde dit seizoen zestien Premier League-duels en ligt nog tot medio 2020 vast. Bij Lazio zou hij landgenoten Stefan de Vrij en Wesley Hoedt tegenkomen.

Napoli krijgt concurrentie in de strijd om keeper Wojciech Szczesny van Arsenal. Volgens Tuttosport ziet Juventus in de Pool een uitstekende stand-in voor Gianluigi Buffon. Voor zo'n vier miljoen euro per jaar kan de doelman op de bank zitten. De vraag is of hij dat wil. Met het WK van 2018 in Rusland op komst zal Szczesny zijn plaats in het Poolse elftal willen behouden. Arsenal verhuurde Szczesny de afgelopen twee seizoenen aan AS Roma. In Londen ligt hij nog een jaar vast.

Aan interesse voor Kurt Zouma is geen gebrek. Na Valencia, Internazionale en Olympique Marseille zou ook Olympique Nice de international van Frankrijk willen halen, meldt France Football. Bij Chelsea speelde Zouma dit seizoen nauwelijks nadat hij hersteld was van een knieblessure. De 22-jarige verdediger ligt tot medio 2019 vast bij Chelsea.

Hertha BSC verlost Karim Rekik van de bank van Olympique Marseille. De Nederlandse verdediger is volgens Bild al in Berlijn om zijn transfer af te ronden. De ex-PSV'er kost Hertha zo’n vijf miljoen euro, een bedrag dat Marseille twee jaar geleden ook overmaakte naar Manchester City.

Karim Rekik kan de stap naar Duitsland maken.
Karim Rekik kan de stap naar Duitsland maken.

Na Mateo Musacchio en Franck Kessié wordt Lucas Biglia de derde grote aankoop van AC Milan. De Milanezen maken achttien miljoen euro over naar Lazio, dat via bonussen nog vier miljoen euro extra kan verdienen aan de transfer. Volgens La Repubblica tekent Biglia voor drie jaar bij Milan, tegen een jaarsalaris van tweeënhalf miljoen euro.

Ook Juventus zoekt het in de eigen competitie. Tuttosport schrijft dat de Champions League-finalist op het punt staat een bod van vijftig miljoen euro te doen op Federico Bernardeschi, de absolute smaakmaker van Fiorentina. Bernardeschi (23) is bovendien één van de beste vrienden van Juve-legende Gianluigi Buffon.

Nu Arsène Wenger besloten heeft zijn contract bij Arsenal met twee jaar te verlengen, wil de manager zo snel mogelijk de transfermarkt op. Hij mag 115 miljoen euro uitgeven en heeft Carlos Bacca (AC Milan), Thomas Lemar (AS Monaco) en Riyad Mahrez (Leicester City) bovenaan zijn verlanglijstje staan, meldt The Daily Mirror.

Diezelfde krant meldt dat Virgil van Dijk Liverpool heeft laten weten dolgraag naar Anfield te willen verkassen. Southampton weigert vooralsnog elk bod op de momenteel geblesseerde centrale verdediger, maar toch geeft Liverpool de hoop niet op. Er wordt gesproken over een transfersom van zestig miljoen euro.

Virgil van Dijk zou voor Liverpool zestig miljoen waard zijn.
Virgil van Dijk zou voor Liverpool zestig miljoen waard zijn.

Kelechi Iheanacho wil vertrekken bij Manchester City, maar ziet een verhuizing naar het buitenland niet zitten. Paris Saint-Germain en Borussia Dortmund kunnen de komst van de spits dan ook vergeten. ESPN meldt dat West Ham United de beste papieren heeft. De Londenaren hebben zo'n 25 miljoen euro over voor Iheanacho, die in Engeland wil blijven om zo een Engels paspoort te bemachtigen.

Liefst 35 miljoen euro telde Tottenham Hotspur op 31 augustus 2016 neer voor Moussa Sissoko, maar de van Newcastle United overgekomen middenvelder slaagde er niet in een basisplaats af te dwingen. De Franse international heeft Tottenham volgens The London Evening Standard dan ook gevraagd om mee te werken aan een vertrek. Olympique Marseille heeft zich gemeld.

Chelsea zoekt naar een nieuwe reservekeeper nu Asmir Begovic is verkocht aan AFC Bournemouth. The Sun weet dat Alphonse Aréola de belangrijkste kandidaat is. De 24-jarige Franse doelman geldt al jaren als een groot talent en begon het afgelopen seizoen als eerste keeper van Paris Saint-Germain, maar uiteindelijk verloor hij zijn basisplaats. Bij Chelsea kan hij de stand-in worden van Thibaut Courtois.

Jean Michaël Seri staat bovenaan het verlanglijstje van de nieuwe Barcelona-manager Ernesto Valverde, aldus El Mundo Deportivo. De 25-jarige verdedigende middenvelder was het afgelopen seizoen dé revelatie in de Franse Ligue 1. Marco Verratti was aanvankelijk het toptarget van Valverde, maar de Italiaan wil niet weg bij PSG. Seri ziet een verhuizing van Olympique Nice naar Barcelona wél zitten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.