Transferdagboek 29/05: Martins Indi, Mancini en Touré

Reacties

Het einde van het seizoen nadert. Dat betekent dat veel clubs al bezig zijn met de selectie voor volgend seizoen en er dagelijks veel geruchten circuleren. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks in deze rubriek.

Transferdagboek 29/05: Martins Indi, Mancini en Touré

Waar speelt Bruno Martins Indi na de zomer? Stoke City leek goede papieren te hebben om de Oranje-international definitief over te nemen van FC Porto, maar een akkoord bleef uit. En dus keert de aan The Potters gehuurde verdediger terug naar Portugal, zo heeft hij aan FOX Sports laten weten. 'Ik ga terug naar Porto en keihard mijn best doen', aldus de 25-jarige ex-speler van Feyenoord, die met het Nederlands elftal op trainingskamp is in Portugal.

Yaya Touré verkeert ook nog in onzekerheid over zijn toekomst. Het contract van de 34-jarige Ivoriaan bij Manchester City loopt af, maar de club wil hem graag behouden. Volgens Sky Sports zijn de onderhandelingen geopend en is er goede hoop op een akkoord. 'We zijn in gesprek', zegt Dimitri Seluk, de zaakwaarnemer van Touré. 'We zullen zien wat er gebeurt, maar City is een club die in Yaya's hart zit.' Er zijn echter diverse andere clubs geïnteresseerd.

Eén daarvan is mogelijk Zenit Sint-Petersburg. De Russische club ontsloeg maandag Mircea Lucescu en lijkt al een opvolger te hebben gevonden voor de Roemeense trainer. Roberto Mancini is namelijk al in Rusland gesignaleerd en zal volgens diverse Italiaanse media spoedig tekenen. Het is geen geheim dat Mancini gecharmeerd is van Touré en dus zou de 52-jarige Italiaan, die begin dit seizoen bij Inter werd opgevolgd door Frank de Boer, een poging kunnen wagen.

De dagen van Javier Hernández bij Bayer Leverkusen lijken geteld. De 28-jarige Mexicaan staat nog maar een jaar onder contract in Duitsland en wordt volgens Kicker begeerd door Olympique Lyon. Dat oriënteert zich op de transfermarkt voor een vervanger van Alexandre Lacazette, die voor de hoofdprijs lijkt te gaan vertrekken. Leverkusen gaat daarom niet zomaar akkoord. Een bod van twaalf miljoen euro van een niet nader bekende club is afgewezen.

Na een prima jaar bij Ajax heeft Bertrand Traoré de clubs voor het uitzoeken. Met name Olympique Lyon heeft naar verluidt verregaande belangstelling voor de aanvaller, maar Chelsea laat hem niet zonder slag of stoot gaan. Pas wanneer er twintig miljoen euro op tafel wordt gelegd, is een transfer volgens The Sun bespreekbaar.

RC Genk heeft zich volgens Het Nieuwsblad eveneens gemeld bij Chelsea, maar dan voor Charly Musonda jr. Het Belgische toptalent komt niet aan de bak in Londen en Genk wil hem graag op huurbasis terug naar België halen. Een jaar geleden werd Musonda jr. nog genoemd bij Feyenoord en PSV.

Daarmee is West Ham nog niet klaar, want ook Jordan Pickford staat hoog op het verlanglijstje. De Londense club heeft volgens The Newcastle Chronicle liefst dertig miljoen euro over voor de 22-jarige Engelse doelman, die het afgelopen seizoen degradeerde met Sunderland.

'Ik weet niet waar ik volgend seizoen speel. PSG heeft me laten weten voor alles open te staan, een verlenging maar ook een vertrek. Ik weet zelf nog niet wat ik wil. Ik voel me hier goed, maar misschien ga ik wel weg. PSG zal hoe dan ook altijd in mijn hart zitten.' Was getekend, Blaise Matuidi. De middenvelder, die wordt genoemd bij Manchester United en Real Madrid, gaat volgens Franse media vertrekken bij Paris Saint-Germain.

Over naar Spanje, waar Ernesto Valverde naar verwachting deze week gepresenteerd wordt als nieuwe trainer van Barcelona. De coach heeft de leiding van zijn nieuwe club ook al laten weten wie er in zijn ogen in ieder geval binnengehaald moet worden in de komende maanden: Ander Herrera. De middenvelder van Manchester United werkte al eerder met Valverde bij Athletic Bilbao en staat nu voor een hereniging, aldus AS.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.