Transferdagboek 07/06: Laporte, Douglas Costa en Morata

Reacties

De transferzomer van 2017 kan weleens historisch worden. Premier League-clubs zijn rijker dan ooit, de Bundesliga profiteert van een nieuwe televisiedeal en ook AC Milan, Internazionale en Barcelona hebben al investeringen in de selectie aangekondigd. In het Transferdagboek volgen we alles op de voet. Geliefd en gehaat; de geruchten en speculaties vind je dagelijks op meerdere momenten in deze rubriek.

Transferdagboek 07/06: Laporte, Douglas Costa en Morata

Aymeric Laporte staat te boek als een absolute topper in wording en die status kan de Franse Bask deze zomer optimaal uitbuiten. Eerder werd al gemeld dat Pep Guardiola de 23-jarige centrumverdediger graag bij Manchester City zou zien en nu is volgens Don Balon ook een transfer naar Real Madrid een reële optie. Een move naar Estadio Santiago Bernabéu zou de voorkeur hebben van de mandekker van Athletic de Bilbao. Door het transfervrije vertrek van Pepe is er bij Real Madrid in de selectie bovendien een plek vrijgekomen voor een verdediger.

Ook Barcelona gaat zich ongetwijfeld roeren op de transfermarkt deze zomer. De club heeft immers wat goed te maken na een teleurstellend seizoen waarin met de Spaanse beker nog een troostprijs werd gevonden. Afgaande op de geruchten kan Ernesto Valverde binnenkort in ieder geval een buitenspeler bij zijn selectie verwelkomen. Niet alleen Ousmane Dembélé (Borussia Dortmund), maar ook Douglas Costa heeft zich in de kijker gespeeld van de Catalanen. Sport schrijft dat Bayern München zo'n dertig miljoen euro verlangt voor de 26-jarige Braziliaan.

Dat Antonio Conte gebruik probeert te maken van zijn kennis van de Serie A bij de zoektocht naar versterkingen voor Chelsea is niets nieuws. Baldé Keita is de volgende smaakmaker uit de Italiaanse competitie die gelinkt wordt aan de Premier League-kampioen. Chelsea kan daarbij profiteren van het feit dat het contract van de 22-jarige aanvaller nog maar tot de zomer van 2018 loopt. Dat de Senegalees van Lazio kieskeurig is, hebben Liverpool en Everton al ondervonden. Il Messaggero schrijft dat Keita die Premier League-clubs heeft afgewezen.

Door het afhaken van Antoine Griezmann duurt de zoektocht van Manchester United naar een nieuwe spits ondertussen nog altijd voort. Andrea Belotti en Romelu Lukaku werden de afgelopen dagen al genoemd als opties, maar volgens Sky Sports en The Guardian is Álvaro Morata toch echt het dichtst bij een overstap naar Old Trafford. De onderhandelingen met Real Madrid lopen en in Manchester heerst het vertrouwen dat de 24-jarige spits wordt binnengehaald. Het gaat daarbij om een transfer ter waarde van een kleine zeventig miljoen euro. De Spanjaard moest het bij De Koninklijke veelal met een reserverol doen achter Karim Benzema en staat open voor een vertrek.

David de Gea leek de omgekeerde weg te gaan bewandelen, maar afgaande op de berichten van Marca en AS kan de doelman een overstap naar Real Madrid deze zomer vergeten. Zinedine Zidane heeft zijn vertrouwen uitgesproken in Keylor Navas, die met name in de laatste maanden belangrijk was bij het winnen van de Champions League en de competitie. Jorge Mendes, de zaakwaarnemer van De Gea, zou inmiddels op de hoogte zijn gebracht. Het is de derde zomer op rij dat de 26-jarige keeper van Manchester United een transfer naar de Madrilenen lijkt mis te lopen.

Om nou te zeggen dat de periode van Mario Lemina bij Juventus een succes is geworden: nee. Hij kwam in twee seizoenen tijd tot slechts vijftien basisplaatsen in competitieverband, en dat vindt de middenvelder uit Gabon wel erg karig. De Oude Dame is het met hem eens, want volgens Tuttosport mag hij verkassen. Zo zouden vanuit Engeland al clubs als Watford en Arsenal interesse hebben getoond, maar het Spaanse Valencia is vooralsnog het meest concreet en zou zo'n twintig miljoen euro neer willen tellen.

Stevan Jovetic zou wel eens wéér een nieuwe werkgever kunnen krijgen. De Montenegrijn werd in 2015 door Manchester City voor anderhalf seizoen verhuurd aan Internazionale, en na zijn definitieve overstap naar de Italianen vertrok hij in de afgelopen winterstop tijdelijk naar Sevilla. Nu zou Olympique Marseille zijn nieuwe werkgever worden, als we La Gazzetta dello Sport mogen geloven. Die club dreigt Bafétimbi Gomis kwijt te raken, en wil derhalve een grote naam binnenhalen.

Het lijkt erop dat Ryan Bertrand een volgende fraaie stap in zijn carrière kan gaan zetten. Sky Sports weet dat de linksback dicht bij een transfer naar het grote Manchester City is. Bij Chelsea brak hij nooit echt door, maar bij Southampton groeide hij vervolgens uit tot international van Engeland. The Citizens zien back Bertrand nu als ideale vervanger voor de vertrokken vleugelverdedigers Gaël Glichy, Pablo Zabaleta en Bacary Sagna.

Dat Liverpool een vleugelspeler zoekt, is wel duidelijk. De naam van Mohamed Salah zingt al langer rond, net als die van Oranjeklant Quincy Promes. De keuze lijkt nu echter te gaan vallen op Gelson Martins van Sporting Lissabon. De 22-jarige was dit seizoen een van de uitblinkers van Sporting, waar hij een van de belangrijkste aangevers voor topschutter Bas Dost was. De BBC weet dat het feit dat Sporting zich - overigens net als Liverpool - niet rechtstreeks heeft geplaatst voor de Champions League en de financiële problemen bij de club allemaal in het voordeel van The Reds spreken.

De miljoenen lijken niet op te kunnen bij Borussia Dortmund. De nieuwe club van Peter Bosz trok eerder al drie spelers aan, voegde woensdag nog Maximilian Philipp toe aan de selectie, maar lijkt nog niet klaar. BVB sorteert vast voor op een vertrek van topschutter Pierre-Emerick Aubameyang en kijkt daarvoor onder anderen naar Lucas Alario. De Argentijnse aanvaller van River Plate zou volgens Bild al een aantal keer bekeken zijn door de Duitse grootmacht.

Een opmerkelijk bericht van Le Parisien. Het was in Frankrijk al wekenlang niet meer de vraag óf Kylian Mbappé gaat vertrekken bij AS Monaco, maar voor hoeveel en waarnaartoe het Franse toptalent verkast. De hoofdstedelijke krant meldt nu echter dat Mbappé en zijn club hebben afgesproken dat zij deze zomer alle aanbiedingen naast zich neer zullen leggen. AS Monaco wil aan de Franse top blijven, en daarvoor houdt het Mbappé graag aan boord.

AC Milan is druk bezig op de transfermarkt, maar is nog lang niet klaar. Na de komst van Franck Kessie en Mateo Musacchio en de aanstaande transfer van Ricardo Rodríguez, moet Lucas Biglia de volgende aanwinst van Il Rossoneri worden. De middenvelder en aanvoerder van Lazio zou volgens bronnen als Sky Italia voor een totaalbedrag van 25 miljoen euro de overstap gaan maken.

De geruchten over een overstap van Vitolo naar Atlético Madrid zijn absoluut niet nieuw, maar het was nog een beetje de vraag hóé die transfer precies tot stand zou gaan komen. Vanwege een straf van de FIFA mag die club namelijk tot januari geen nieuwe spelers inzetten. Over het hoe en wat lijkt volgens Marca nu duidelijkheid te zijn. Het zou de bedoeling zijn dat aanvaller Vitolo eerst een halfjaar wordt gestald bij zijn oude club Las Palmas, om vervolgens in januari alsnog naar Atlético te verhuizen. Alternatieven zijn om Vitolo al wel te kopen, maar hem vervolgens aan halfjaar mee te laten trainen, óf hem nog een halfjaar bij Sevilla te laten. Om verschillende redenen zijn dát evenwel noodscenario's.

Barcelona wil zo snel mogelijk een rechtsback inlijven om met een jaar vertraging alsnog de Dani Alves-opvolging te regelen. The Independent bericht dat Arsenal op zeer korte termijn zal worden benaderd door de Catalanen met het verzoek te onderhandelen over Héctor Bellerín, die in 2011 de jeugdopleiding van Barcelona verliet voor The Gunners. Arsenal heeft een uitstekende onderhandelingspositie, aangezien de 22-jarige Spanjaard in november nog een nieuw, meerjarig contract signeerde.

Het moet wel heel raar lopen wil James Rodríguez na 31 augustus nog uitkomen voor Real Madrid. Don Balón bericht dat er liefst vijf clubs dingen naar de hand van de topscorer van het WK 2014: Liverpool, Manchester United, Paris Saint-Germain, AC Milan en Bayern München. Al deze clubs lijken ook financieel in staat zich te verzekeren van Rodríguez, die zaterdag in de Champions League-finale niet eens deel uitmaakte van de selectie van Real. Het contract van de Colombiaan in Bernabéú loopt tot medio 2020.

Benfica hoopt zich zo snel mogelijk te versterken met Gastón Ramírez, zo berichten Portugese media. De 26-jarige aanvallende middenvelder uit Uruguay degradeerde dit seizoen met Middlesbrough, de club die hij eigenlijk afgelopen winter al wilde verlaten. Toenmalig manager Aitor Karanka besloot destijds niet in te gaan op zijn transferverzoek. Niet alleen Benfica, maar ook Liverpool en Leicester City volgen de technicus.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.